Щоб не стояти вічність біля плити: ліниві вареники – солодкий і солоний рецепти

10 грудня 2024, 15:48
Читать новость на русском

Ліниві вареники – справжня знахідка для господинь, які не хочуть довго стояти біля плити. Вони не потребують особливих інгредієнтів і готуються всього за 20 хвилин.

У таких рецептах начинка замішується прямо в тісто і вариться разом з ним. Як приготувати ліниві вареники з солодкою чи солоною начинкою, розповідає 24 Канал з посиланням на УНІАН.

Читайте також Гості отримають гастрономічне задоволення: соковита курочка в духовці від Ярославського

Ліниві вареники

  1. Солодкі з сиром
  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 3

Інгредієнти:
– 400 грамів сиру;
– 2 яйця;
– 4 столові ложки цукру;
– 0,5 чайної ложки солі;
– 6 столових ложок борошна;
– 1 пакетик ванільного цукру.

Приготування:

  1. У сир розбийте яйця, додайте сіль і цукор, перемішайте до однорідності.
     
  2. Вмішайте борошно по одній ложці. Замісіть еластичне тісто.
     
  3. Робочу поверхню присипте борошном і розкатайте довгі ковбаски з тіста. Наріжте ковбаску навскоси на однакові шматочки у формі ромбів.
     
  4. У каструлі доведіть до кипіння воду і посоліть. Вкиньте вареники в киплячу воду і варіть 3 – 5 хвилин. Під час варіння перемішайте кілька разів, щоб вони не злиплися. Подавайте з цукром чи згущеним молоком.

Готово!

  1. Солоні з картоплею
  • Час: 40 – 50 хвилин
  • Порції: 6

Інгредієнти:
– 700 грамів картоплі;
– 140 грамів борошна;
– 50 грамів вершкового масла;
– 2 яйця;
– перець чорний мелений та сіль – за смаком.

Приготування:

  1. Картоплю зваріть і потовчіть в пюре. Додайте шматочок масла. Солити не потрібно.
     
  2. Вбийте в пюре яйця, додайте сіль і перець. Поступово всипайте борошно і вмішуйте в тісто, поки воно не стане еластичним.
     
  3. На посипаній борошном поверхні розкачайте з тіста довгі ковбаски й наріжте на однакові шматочки.
     
  4. Вареники викладіть в киплячу воду і варіть 3 – 4 хвилини, помішуючи ложкою. Подавайте зі сметаною або смаженою цибулею.

Смачного!

Також цікаво:  рецепт справжнього гуцульського баношу.