Щоб не стояти вічність біля плити: ліниві вареники – солодкий і солоний рецепти
Ліниві вареники – справжня знахідка для господинь, які не хочуть довго стояти біля плити. Вони не потребують особливих інгредієнтів і готуються всього за 20 хвилин.
У таких рецептах начинка замішується прямо в тісто і вариться разом з ним. Як приготувати ліниві вареники з солодкою чи солоною начинкою, розповідає 24 Канал з посиланням на УНІАН.
Читайте також Гості отримають гастрономічне задоволення: соковита курочка в духовці від Ярославського
Ліниві вареники
- Солодкі з сиром
- Час: 20 хвилин
- Порції: 3
Інгредієнти:
– 400 грамів сиру;
– 2 яйця;
– 4 столові ложки цукру;
– 0,5 чайної ложки солі;
– 6 столових ложок борошна;
– 1 пакетик ванільного цукру.
Приготування:
- У сир розбийте яйця, додайте сіль і цукор, перемішайте до однорідності.
- Вмішайте борошно по одній ложці. Замісіть еластичне тісто.
- Робочу поверхню присипте борошном і розкатайте довгі ковбаски з тіста. Наріжте ковбаску навскоси на однакові шматочки у формі ромбів.
- У каструлі доведіть до кипіння воду і посоліть. Вкиньте вареники в киплячу воду і варіть 3 – 5 хвилин. Під час варіння перемішайте кілька разів, щоб вони не злиплися. Подавайте з цукром чи згущеним молоком.
Готово!
- Солоні з картоплею
- Час: 40 – 50 хвилин
- Порції: 6
Інгредієнти:
– 700 грамів картоплі;
– 140 грамів борошна;
– 50 грамів вершкового масла;
– 2 яйця;
– перець чорний мелений та сіль – за смаком.
Приготування:
- Картоплю зваріть і потовчіть в пюре. Додайте шматочок масла. Солити не потрібно.
- Вбийте в пюре яйця, додайте сіль і перець. Поступово всипайте борошно і вмішуйте в тісто, поки воно не стане еластичним.
- На посипаній борошном поверхні розкачайте з тіста довгі ковбаски й наріжте на однакові шматочки.
- Вареники викладіть в киплячу воду і варіть 3 – 4 хвилини, помішуючи ложкою. Подавайте зі сметаною або смаженою цибулею.
Смачного!
Також цікаво: рецепт справжнього гуцульського баношу.