Запашна та соковита, з насиченим ароматом прянощів і ніжним м'ясом усередині – все це про запечена курочку в духовці. Рецептом цієї смачної страви ділиться 24 Канал з посиланням на тік-ток шеф-кухаря Володимира Ярославського.
Читайте також Жодного тіста – лише соковита начинка й м'ясна оболонка: незвичайні чебуреки від Ектора
Рецепт соковитої курки від Ярославського
- Час: 2 години
- Порції: 1
Інгредієнти:
До рецепту:
– 1 ціла курка;
– картопля, батат, цибуля – на гарнір.
Для маринаду:
– 200 грамів масла;
– цедра 1 великого лимона;
– кілька гілочок розмарину;
– 3 великих зубчики часнику;
– 1 столова ложка меду;
– пачка приправи до курки;
– чорний перець – за бажанням.
Як приготувати соковиту курку: дивіться відео
Приготування:
- Промийте курку, видаліть шию. Середину натріть спеціями до смаку.
- Приготуйте масло – у м'яке масло додайте цедру лимона, подрібнений розмарин, часник, мед і спеції. Все перемішайте.
- Обережно підійміть шкірку і під неї помістіть ароматне масло. Повторіть це і на грудці та ніжках. Всередину покладіть розрізаний лимон і зв'яжіть курку шпагатом, як на відео. Змастіть курку трішки олією або залишками масла.
- На невелике деко викладіть курку, поруч нарізану картоплю, цибулю чи інші коренеплоди – все злегка змастіть маслом або олією та посипте улюбленими спеціями.
- Помістіть страву у розігріту духовку до 175 градусів приблизно на 1,5 години, але перевіряйте готовність. Може знадобитися ще 10 – 15 хвилин. Коли на всіх частинах курки з'явиться золотиста скоринка – готово!
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді ловіть ще рецепт домашньої піци з моцарелою та салямі від Ектора.