Щоб відчути смак цієї традиційної страви, не треба одразу їхати в Карпати – її можна легко приготувати на власній кухні. Рецепт справжнього гуцульського баношу, розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.
Читайте також Жодного тіста – лише соковита начинка й м'ясна оболонка: незвичайні чебуреки від Ектора
Як приготувати банош
- Час: 1 година
- Порції: 2
Інгредієнти:
– 120 грамів к
– 300 мілілітрів вершків 15%;
– 400 грамів с
Приготування:
- Найперше зробіть шкварки – наріжте грудинку кубиками середнього розміру. Добре розігрійте важку, можна навіть чавунну, пательню. Вкиньте шкварки.
- Обсмажте їх до золотистого кольору, посоліть та поперчіть, зніміть пательню з вогню, але шкварки залиште у пательні, щоб вони продовжували готуватися за рахунок температури, що в ній збереглася.
- Тепер приготуйте сам банош. У каструлю з товстими стінками вилийте вершки або домашню сметану і доведіть до кипіння. Трішки посоліть і поперчіть.
- Крупу у вершки додавайте поступово і постійно помішуйте віничком, щоб не утворювалися згустки. Зменште вогонь до мінімуму і дайте баношу дійти. Коли на його поверхні з'явиться жир і глянцевий блиск – він готовий.
- Подавайте банош так: викладіть у глибоку тарілку, зверху покрошіть багато бринзи, тоді шкварки і петрушка.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся, як приготувати грибну юшку по-карпатськи.