Ароматна грибна юшка по-закарпатськи неодмінно стане улюбленою стравою для родин, які шукають затишку холодними вечорами. Також вона стане чудовим доповненням до будь-якого святкового меню. Як приготувати грибну юшку по-карпатськи, розповідає 24 Канал з посиланням на "Еспресо".
Читайте також Домашня піца з салямі та моцарелою від Ектора: зберігайте, щоб потім не шукати
Як приготувати грибну юшку
- Час: 2 години 30 хвилин
- Порції: 10 – 12
Інгредієнти:
– гриби білі сухі – 100 – 150 грамів
– морква – 1 штука
– лист лавровий – 3 штуки
– перець чорний мелений – на смак
– цибуля – 2 штуки
– масло вершкове – 100 грамів
– олія – для смаження
– сметана (або вершки) – 200 грамів
– борошно – 2 – 3 столові ложки
– вода – 3 – 4 літри
Приготування:
Гриби залийте водою і залиште на 15 хвилин. Долийте води повну каструлю, посоліть і варіть годину. Злийте всю рідину через сито і відставте гриби.
Бульйон перелийте назад у каструлю. І відправте до нього дрібно натерту моркву. Додайте лавровий лист та чорний перець. І варіть до готовності моркви на середньому вогні.
Тим часом гриби дрібно наріжте. Цибулю теж наріжте – кубиком. Ці два інгредієнти обсмажте на сковороді з частиною вершкового масла. Посипте меленим перцем, додайте кілька столових ложок рослинної олії і пасеруйте до легкого золотистого кольору. По готовності перекладіть готову цибулю в окрему тарілку.
У чисту сковорідку покладіть вершкове масло, що залишилося, й всипте борошно. Заваріть його на маленькому вогні, постійно помішуючи. Тоді додайте сметану, перемішайте та тримайте на вогні ще хвилину.
В отриману суміш поступово по 1 – 2 половники вводьте грибний бульйон. Перемішуйте вінчиком, й продовжуйте вливати бульйон, поки він не закінчиться або поки сметанно-борошняна суміш не стане настільки рідкою, що її можна буде вилити в бульйон. Коли маса значно порідшає, додайте мускатний горіх.
З'єднавши бульйон із соусом, додайте туди гриби та цибулю. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
Подавайте грибну юшку гарячою!
Сподобався рецепт? Тоді ловіть 3 смачні начинки для батату запеченого в духовці.