Макарони та рис більше не злипнуться ніколи: 2 дієві способи
- Кулінари у своїх порадах рекомендують додавати олію у воду під час приготування макаронів або рису, щоб уникнути злипання.
- Інший спосіб – промивати зварені макарони або рис холодною водою з лимонним соком, що покращує смакові якості страви.
Зважаючи на високий вміст крохмалю в рисових крупах і макаронах, кулінари можуть зіткнутися з поширеною проблемою злипання цих страв під час приготування. Але це не означає, що треба перестати готувати ці 2 крупи.
Існує щонайменше два перевірені способи, щоб і рис, і макарони не перетворилися на глевку масу. Про них розповідає 24 Канал з посиланням на News24.
Читайте також Чи можна заморожувати твердий сир: експерти дали вичерпну відповідь
Кулінари радять 2 способи, щоб макарони та рис не злипалися
Перший спосіб відомий багатьом господиням. Він, дійсно, працює, особливо, якщо подавати гарячою страву.
Рекомендують додавати 1 чайну ложку оливкової або соняшникової олії без запаху у воду під час приготування. Вважається, що цей простий крок покращує зовнішній вигляд і аромат гарніру.
Другий спосіб – вода з лимонним соком. Експерти рекомендують промивати зварений рис або макарони холодною водою з додаванням свіжого лимонного соку.
Що робити, щоб рис не злипався / Фото Unsplash
Цей простий прийом вносить ледь помітну кислинку, покращуючи смакові якості страв, особливо тих, що містять рибу або сир.
А ви знаєте: як приготувати яйце пашот у мікрохвильовій печі.