Не тирамісу і Наполеон: рецепт ідеального десерту на Новий рік

30 грудня 2024, 12:38
Читать новость на русском

Новорічна трапеза зазвичай закінчується десертом – для багатьох дітей і дорослих це улюблена частина свята. Кожна родина може похвалитися своїми традиційними ласощами, такими як тирамісу, "Спартак" чи "Наполеон". Але чому б цього року не спробувати щось новеньке.

Наприклад, приготувати легкий чизкейк, який навіть не вимагає випікання, а вразить кожного гостя столом. 24 Канал з посиланням на тік-ток @yummy.lera розповідає, як приготувати мандариновий чизкейк, що доповнить новорічну атмосферу.

Читайте також Телепорт у дитинство: готуємо хрусткі й ароматні вафельні трубочки на пательні

Рецепт мандаринового чизкейка

  • Час: 45 хвилин (6 – 8 годин на застигання)
  • Порції: 8

Інгредієнти:

для основи:

– 150 грамів пісочного печива;
– 60 грамів вершкового масла.

для начинки:
– 10 грамів желатину;
– 40 мілілітрів холодної води;
– 400 грамів вершкового сиру;
– 75 грамів цукру;
– 100 мілілітрів вершків.

для мандаринового желе:
– 10 грамів желатину;
– 50 мілілітрів холодної води;
– 6 штук мандаринів;
– 40 грамів цукру.

Як приготувати мандариновий чизкейк без випікання: дивіться відео

Приготування:

  1. Печиво подрібніть у блендері до стану крихти. Додайте розтоплене вершкове масло і перемішайте. Покладіть у форму і добре утрамбуйте. Приберіть у холодильник поки готуватимете начинку.
     
  2. Желатин залийте водою і залиште на 15 хвилин. Після цього розтопіть у мікрохвильовці.
     
  3. До вершкового сиру додайте цукор, вершки, розтоплений желатин і пробийте все блендером до однорідної консистенції. Покладіть зверху на основу та приберіть у холодильник до застигання.
     
  4. Для мандаринового шару желатин залийте водою та залиште на 15 хвилин. Очищені мандарини пробийте у блендері та процідіть сік через сито.
     
  5. Додайте цукор і, помішуючи, доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь, додайте набряклий желатин і перемішайте до його розчинення.
     
  6. Охолодіть до кімнатної температури та вилийте зверху на начинку. Приберіть у холодильник на декілька годин.
     
  7. Готовий торт можете задекорувати листочками м'яти або шматочками мандаринок.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і десерт "Соснові шишки".