Укр Рус
2 жовтня, 12:03
2

Ідеальний додаток для салатів: як швидко замаринувати рижики – вишуканість без зусиль

Основні тези
  • Рижики можна швидко замаринувати, щоб додати їх до салатів для більш насиченого смаку.
  • Для приготування, гриби зачищають від бруду, розрізають навпіл, варять 15 – 20 хвилин, а потім маринують.

Рижики – це ідеальне доповнення до безлічі страв, однак саме в салатах вони смакують найбільш колоритно. Залишається тільки смачно їх замаринувати!

Коли природа дарує безліч видів грибів – ними треба встигнути насолодитися. Особливо це стосується рижиків, які можуть стати ідеальним доповненням ваших страв на кожен день, розповідає 24 Канал з посиланням на Cookpad.

Цікаво Не тільки збите яйце: чим можна змащувати випічку, щоб вона блистіла як на картинці

Як правильно варити рижики? 

Скористаємося порадами порталу Cookfood: 

1. Гриби зачищаємо від бруду та розрізаємо навпіл. 
2. Наливаємо в каструлю воду і акуратно кладемо гриби.
3. Ретельно промиваємо гриби та замінюємо воду.
4. Варимо 15 – 20 хвилин після закипання. 

Як замаринувати рижики? 

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 1 кілограм свіжих рижиків;
– 1,5 столової ложки солі;
– 1, 5 столової ложки цукру;
– 0,5 столової ложки оцту;
– 2 лаврові листки;
– 10 горошин чорного перцю;
– 4 гвоздики.

Приготування

  1. Очищені гриби відваріть у підсоленій воді, після чого відкиньте на друшляк.
  2. Поки рижики охолоджуються, займіться приготуванням маринаду та стерилізацією банок.
  3. Для маринаду налийте у емальовану каструлю одну – півтори склянки води й підігрійте.
  4. Коли рідина стане теплою, додайте сіль, цукор і оцет.
  5. Після закипання опустіть гриби у маринад, знову доведіть до кипіння, приберіть пінку й всипте решту спецій, окрім кропу.
  6. Варіть гриби у маринаді приблизно 30 хвилин.
  7. Потім розкладіть їх по банках, залийте розсолом так, щоб він повністю вкривав рижики, і щільно закрутіть кришки. 

Смачного!

Як ще смачно приготувати гриби? 

  • Вам точно варто спробувати білі гриби у сметані. Вони смакують краще за мʼясо!

  • А також не забудьте замаринувати опеньки – це вічна класика, яка завжди стане у пригоді.