Взимку ви собі подякуєте: рецепт ароматних маринованих слив

27 серпня 2024, 20:59
Читать новость на русском

Джерело:

"Смаколики Юлі"

Мариновані сливи точно потішать вас взимку. На щастя, готувати їх зовсім не важко.

Цей рецепт цілком можна назвати лінивим. Адже найголовніше в ньому – дочекатися, коли сливи доваряться.

Варто спробувати Впорається навіть дитина: готуємо розкішну шарлотку на соді

Мариновані сливи

  • Час: 1 година
  • Порцій: 5

Інгредієнти:
– 2 кілограми слив;
– 1,5 літра води;
– 1,1 кілограма цукру;
– 200 мілілітрів яблучного оцту;
– 100 грамів рому;
– 15 лаврових листків;
– 0,5 чайної ложки кориці;
– 15 суцвіть гвоздики;
– 15 горошин духмяного перцю;
– 20 горошин чорного перцю;
– 3 зірочки бодяну.

Приготування:

  1. Помийте сливи та замочіть їх у холодній воді на 30 хвилин.
  2. Тим часом приготуйте сироп. У воду додайте цукор, перемішайте до повного розчинення. Додайте яблучний оцет і ром. Після закипання проваріть ще 15 хвилин.
  3. Злийте воду зі слив і засипте їх спеціями. Потім залийте сиропом, закрийте кришкою і залиште на годину. Далі злийте сироп в окрему каструлю і поставте на вогонь, довівши до кипіння.
  4. Знову залийте цим же гарячим сиропом сливи й накрийте кришкою. Повторіть ці дії 3 рази, накриваючи кришкою і залишаючи щоразу на годину. Останній раз злийте сироп і доведіть до кипіння.
  5. У стерилізовані банки викладіть сливи та залийте їх киплячим сиропом. Закрутіть кришками, переверніть, вкутайте та залиште до повного остигання.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичну шарлотку з абрикосами.