Укр Рус
10 липня, 08:24
2

Закуска, яка точно здивує зимою: як замаринувати часник без неприємного запаху

Основні тези
  • Маринований часник додає унікального акценту стравам і є популярною зимовою закускою.
  • Завдяки тривалому замочуванню часник не матиме неприємного запаху. 

Маринований часник може додати унікального акценту багатьом стравам. Це одна з улюблених закусок досвідчених господинь, яку готують на холодний період року.

Маринований часник не один раз стане вам у пригоді при приготуванні улюблених страв. Особливо доречним він буде при приготуванні мʼяса – ніхто не вгадає, який саме інгредієнт ви додали, щоб отримати неповторний смак. 24 Канал пропонує заготувати часник за рецептом порталу "Прості рецепти"

Читайте також Її точно варто мати в коморі: готуємо оригінальну аджику з кабачків – знайомі попросять рецепт

Рецепт маринованого часнику

  • Час: 1 година + вимочування
  • Порцій: залежно від розміру банок 

Інгредієнти
– 2 кілограми часнику;
– сіль – по 1 столовій ложці на 1-літрову банку;
– оцет – по 50 мілілітрів на 1-літрову банку;
– чиста холодна вода. 

Приготування

  1. Для маринування обираємо тільки стиглий, щільний і здоровий часник, без слідів гнилі чи пошкоджень.
  2. Обережно знімаємо зовнішню оболонку, залишаючи лише чисту білу шкірку. Зрізаємо кінчики з обох боків головок.
  3. Замочуємо часник у холодній чистій воді на 24 години. Потім воду змінюємо та знову залишаємо настоятись ще на добу.
  4. Повторюємо процедуру втретє – знову свіжа вода і ще один день вимочування.
  5. Після триденного замочування розкладаємо головки часнику у стерильні скляні банки.
  6. У кожну банку додаємо сіль, оцет та холодну воду.
  7. Закриваємо банки щільними кришками й кілька разів обережно перевертаємо, щоб сіль повністю розчинилась і утворився маринад.
  8. Зберігаємо часник в прохолодному місці. 

Смачного!

Смачніша за цукерки: як приготувати халву вдома.