Закуска, яка точно здивує зимою: як замаринувати часник без неприємного запаху
- Маринований часник додає унікального акценту стравам і є популярною зимовою закускою.
- Завдяки тривалому замочуванню часник не матиме неприємного запаху.
Маринований часник може додати унікального акценту багатьом стравам. Це одна з улюблених закусок досвідчених господинь, яку готують на холодний період року.
Маринований часник не один раз стане вам у пригоді при приготуванні улюблених страв. Особливо доречним він буде при приготуванні мʼяса – ніхто не вгадає, який саме інгредієнт ви додали, щоб отримати неповторний смак. 24 Канал пропонує заготувати часник за рецептом порталу "Прості рецепти".
Читайте також Її точно варто мати в коморі: готуємо оригінальну аджику з кабачків – знайомі попросять рецепт
Рецепт маринованого часнику
- Час: 1 година + вимочування
- Порцій: залежно від розміру банок
Інгредієнти:
– 2 кілограми часнику;
– сіль – по 1 столовій ложці на 1-літрову банку;
– оцет – по 50 мілілітрів на 1-літрову банку;
– чиста холодна вода.
Приготування:
- Для маринування обираємо тільки стиглий, щільний і здоровий часник, без слідів гнилі чи пошкоджень.
- Обережно знімаємо зовнішню оболонку, залишаючи лише чисту білу шкірку. Зрізаємо кінчики з обох боків головок.
- Замочуємо часник у холодній чистій воді на 24 години. Потім воду змінюємо та знову залишаємо настоятись ще на добу.
- Повторюємо процедуру втретє – знову свіжа вода і ще один день вимочування.
- Після триденного замочування розкладаємо головки часнику у стерильні скляні банки.
- У кожну банку додаємо сіль, оцет та холодну воду.
- Закриваємо банки щільними кришками й кілька разів обережно перевертаємо, щоб сіль повністю розчинилась і утворився маринад.
- Зберігаємо часник в прохолодному місці.
Смачного!
Смачніша за цукерки: як приготувати халву вдома.