Для приготування домашньої халви треба лише 3 інгредієнти, тому зайвих клопотів з цим смаколиком не виникне. 24 Канал пропонує насолодитися оригінальним десертом за рецептом улюбленої Лілії Цвіт.
Цікаво І на роботу, і на прогулянку: найкращий дієтичний пудинг з чорниці та чіа
Рецепт домашньої халви
- Час: 20 хвилин + застигання
- Порцій: близько 400 грамів
Інгредієнти:
– 400 грамів насіння соняшника;
– 100 грамів арахісу;
– 150 грамів меду.
Приготування:
- На сухій сковороді, на слабкому вогні, підрум’янюємо насіння соняшника. Важливо постійно помішувати, щоб уникнути пригорання.
- Аналогічно обсмажуємо арахіс, після чого залишаємо обидва інгредієнти охолонути.
- Коли все вистигне, окремо подрібнюємо насіння та арахіс у блендері до стану дрібної крихти. Не доводимо до стану пасти, потрібна саме розсипчаста текстура.
- Перекладаємо подрібнені компоненти у миску, додаємо рідкий мед і добре все перемішуємо до однорідності.
- Готову суміш викладаємо у форму, застелену харчовою плівкою, щільно утрамбовуємо спочатку ложкою, а потім — качалкою або дном склянки.
- Халву ставимо в холодильник мінімум на 2 години, а ще краще – на всю ніч.
Смачного!
Закуска на кожен день: як приготувати смачний хумус з буряка.


