Справжня класика на новорічному столі: рецепт ніжного салату "Мімоза"
Салат "Мімоза", улюблена святкова страва, знайома багатьом з дитинства. Цей кулінарний фаворит славиться невигадливістю рецепта та ніжним смаком в результаті.
Крім того, салат "Мімоза" відзначається швидким і простим приготуванням – під силу кожному. Як приготувати популярний салат "Мімоза", розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.
Читайте також Без нього не обходиться жодне свято: рецепт легендарного салату "Білочка"
Рецепт салату "Мімоза"
- Час: 40 хвилин
- Порції: 6
Інгредієнти:
– сардина – 240 грамів
– цибуля жовта ріпчаста – 1 штука
– яйця курячі – 4 штуки
– морква – 2 штуки
– картопля – 3 штуки
– майонез 72% – 300 грамів
– сіль та перець – на смак
Приготування:
- Відваріть картоплю, моркву та яйця (в круту). Залиште охолонути.
- Тим часом виделкою розімніть рибні консерви. А яйця очистьте від шкарлупи та відокремте білки від жовтків. Білки поріжте, а жовтки натріть на тертці.
- Дрібно поріжте цибулю. Картоплю та моркву натріть на грубій терці.
- Викладіть всі інгредієнти у глибоку миску шарами у такій послідовності: риба, цибуля, білки, морква, картопля та терті жовтки. Кожен окремий шар змащуйте майонезом.
Накрийте салат харчовою плівкою та поставте в холодильник на 1 – 2 години для просочення. Перед подачею можна прикрасити свіжою зеленню або скибочками оливок. Готово!
Сподобався рецепт? Тоді ловіть рецепт салату "Віночок" на новорічний стіл.