І перший "не комом": як приготувати ідеальні ажурні млинці на воді
Млинці продовжують займати чільне місце в уподобаннях багатьох, приваблюючи протягом усіх сезонів, чи то для ситного сніданку, легкої вечері, чи для особливих випадків. Господині цінують їх за швидке приготування тіста, а кожен млинець готується всього за 1 – 2 хвилини. В результаті – задоволена вся сім'я.
Готувати млинці можна по-різному: на молоці, кефірі чи воді. І сьогодні 24 Канал з посиланням на Ласунка поділиться рецептом останніх – млинців на воді. З ним тісто готується зі стандартних інгредієнтів, які можна знайти в більшості холодильників.
Читайте також Ніжний настільки, що тане в роті: цей "Наполеон" вразить гостей наповал
Рецепт ажурних млинців на воді
- Час: 30 хвилин
- Порції: 20
Інгредієнти:
– вода – 500 мілілітрів
– яйця – 3 штуки
– пшеничне борошно – 250 грамів
– соняшникова олія – 3 столові ложки
– розпушувач – 1 чайна ложка
– цукор – 30 грамів
– дрібка солі.
Приготування:
- Підготуйте заздалегідь склянку теплої води та склянку окропу.
- Збийте міксером яйця з цукром і сіллю в пишну, але нещільну піну. Влийте в яєчну суміш 1 склянку теплої води та розмішайте.
- Просійте борошно, змішайте з розпушувачем і додайте в заготовку. За допомогою міксера мішайте тісто до тих пір, поки не розійдуться грудочки. Додайте склянку окропу, рослинну олію і розмішайте до однорідності.
- Залиште настоятися на 10 хвилин, а потім починайте смаження.
- Готові млинці подавайте з улюбленими добавками: джемами, медом та ягодами.
За цим простим рецептом тісто виходить рідкуватим, тому млинці – тонкі з текстурою "дірочок".
Сподобався рецепт? Тоді ловіть легкий і швидкий рецепт шоколадного мармурового печива.