Готувати млинці можна по-різному: на молоці, кефірі чи воді. І сьогодні 24 Канал з посиланням на Ласунка поділиться рецептом останніх – млинців на воді. З ним тісто готується зі стандартних інгредієнтів, які можна знайти в більшості холодильників.

Читайте також Ніжний настільки, що тане в роті: цей "Наполеон" вразить гостей наповал

Рецепт ажурних млинців на воді

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 20

Інгредієнти:
– вода – 500 мілілітрів
– яйця – 3 штуки
– пшеничне борошно – 250 грамів
– соняшникова олія – 3 столові ложки
– розпушувач – 1 чайна ложка
– цукор – 30 грамів
– дрібка солі.

Приготування:

  1. Підготуйте заздалегідь склянку теплої води та склянку окропу.
  2. Збийте міксером яйця з цукром і сіллю в пишну, але нещільну піну. Влийте в яєчну суміш 1 склянку теплої води та розмішайте.
  3. Просійте борошно, змішайте з розпушувачем і додайте в заготовку. За допомогою міксера мішайте тісто до тих пір, поки не розійдуться грудочки. Додайте склянку окропу, рослинну олію і розмішайте до однорідності.
  4. Залиште настоятися на 10 хвилин, а потім починайте смаження.
  5. Готові млинці подавайте з улюбленими добавками: джемами, медом та ягодами.

За цим простим рецептом тісто виходить рідкуватим, тому млинці – тонкі з текстурою "дірочок".

Сподобався рецепт? Тоді ловіть легкий і швидкий рецепт шоколадного мармурового печива.