Він дійсно особливий: як приготувати рис на сковорідці

20 серпня 2024, 07:18
Читать новость на русском

Джерело:

noviydoctor

Рис – чудовий гарнір, який окрім смаку має багато приємних властивостей. Зазвичай його варять, однак є й інші способи приготування крупи.

Дехто переконаний, що рис, приготований у такий спосіб, може бути цілком самостійною стравою. Усе на ваш розгляд, однак будьте впевнені – готувати рис у такий спосіб ви точно будете частіше. 

Читайте також Цей рецепт створив геній: салат-закуска з помідорів за 10 хвилин

Рецепт рису на сковорідці

Час: 30 хвилин 

Порцій: 2

Інгредієнти
– склянка рису;
– 2 склянки гарячої води;
– 1 цибулина;
– 30 мілілітрів олії;
– сіль та спеції до смаку.

Приготування

  1. Цибулю промиваємо у холодній воді та дрібно нарізаємо. 
  2. Розігріваємо сковорідку, додаємо трішки олії та обсмажуємо цибулю.
  3. Рис кілька разів промиваємо у холодній воді. 
  4. Додаємо рис на сковорідку та смажимо 3 – 4 хвилини. 
  5. Солимо, перчимо, додаємо трішки куркуми для гарного кольору рису і добре перемішуємо.
  6. Додаємо на сковорідку кип'яток та перемішуємо. Накриваємо кришкою та готуємо на найменшому вогні 10 – 15 хвилин.
  7. Після приготування вимикаємо вогонь і залишаємо рис під кришкою ще на 15 хвилин. 

Смачного!

Просто та швидко: як приготувати рибні котлети за лічені хвилини.