Лайфхак, який полегшить підготовку до свят: чи можна морозити дріжджове тісто

6 грудня 2024, 06:05
Читать новость на русском

На свята через безліч справ завжди вистачає метушні. Хочеться все встигнути, але часу завжди мало. Один із секретів, який може значно спростити підготовку – заморожування дріжджового тіста.

Не кожен знає, але дріжджове тісто чудово піддається заморожуванню. І не лише в сирому вигляді, але й у вигляді готової випічки. Як це зробити повідомляє 24 Канал з посиланням на Beszamel.

Не пропустіть Нарізана чи натерта: яку цибулю правильно додавати у фарш для котлет

Як працюють дріжджі в тісті

Дріжджове тісто завдячує своїй пишності дріжджам – живим мікроорганізмам. Під час бродіння вони виділяють ферменти, які перетворюють крохмаль у борошні на вуглекислий газ і спирт. Вуглекислий газ створює бульбашки, що змушують тісто збільшувати об'єм. Це і є секрет легкості та пухкості готової випічки.

Крабові палички ТМ "Водний Світ" – вибір №1 для справжніх гурманів. Їхній ніжний смак і висока якість підтверджені 22 роками успіху на ринку морепродуктів. Додайте ці палички до своїх улюблених салатів чи закусок і насолоджуйтеся довершеним смаком кожного дня.

Як правильно заморозити дріжджове тісто

Є два способи заморожування: сире тісто та готова випічка. Пекарі давно користуються цією можливістю, адже дріжджі добре переносять низькі температури. Їх клітини просто впадають у "сплячку" і відновлюють активність після розморожування.

Для заморожування сирого тіста його спочатку потрібно дати піднятися, а потім вибити (видалити газ). Тісто слід щільно упакувати і покласти в морозильну камеру. У такому вигляді воно зберігається до трьох місяців. Після розморожування та повторного замішування дріжджі відновлюють свою роботу, і тісто знову піднімається.

Готову випічку слід охолодити перед заморожуванням. Її не прикрашають глазур’ю чи кремом, адже вони можуть втратити вигляд. Пироги чи рулети загортають у фольгу, кладуть у пакет і видаляють зайве повітря. Заморожену випічку можна зберігати декілька місяців.

Розморожування дріжджового тіста чи випічки займає від 2 до 8 годин, залежно від температури.

Тут кожен знайде щось для себе: які салати приготувати на Новий рік.