Готуватися до свята легко: рецепт торта "Пломбір" – духовки непотрібно

23 серпня 2024, 07:22
Читать новость на русском

Джерело:

"На пенсії"

Незабаром День Незалежності, а яке свято без солоденького? Цей рецепт точно стане гарним рішенням для українських господинь.

Якщо ви любите торт "Наполеон", то цей аналог точно припаде вам до смаку. Не потрібно навіть вмикати духовку – достатньо буде сковорідки. 

Читайте також Простота і бюджетність: картопляні "човники", які стануть окрасою вашого столу

Рецепт торта "Пломбір"

Час: 30 хвилин + просочування

Порцій: 4

Інгредієнти:
для тіста:  
– 250 грамів борошна;
– 60 грамів цукру;
– 120 грамів вершкового масла;
– дрібка солі;
для крему: 
– 500 грамів сметани (20%);
– 2 яйця;
– 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю;
– 2 пакетики ваніліну;
– 50 грамів вершкового масла;
– 120 грамів цукру.  

Приготування

  1. Змішуємо розм'якшене вершкове масло, борошно та сіль. Розтираємо у крихту. 
  2. На сковорідці обсмажуємо крихту до золотистого кольору. 
  3. Готуємо крем: змішуємо яйця, крохмаль, сметану та цукор. Варимо до загустіння. Коли з'являться бульбашки – знімаємо з вогню через 30 секунд. 
  4. Додаємо до крему ванільний цукор та вершкове масло. 
  5. Трішки крихти відставляємо для посипки торта, решту ділимо на 4 частини. 
  6. Дно роз'ємної форми застеляємо пергаментом. Викладаємо шарами крихта – крем.
  7. Посипаємо крихтою та ставимо у холодильник на 6 – 7 годин. 

Смачного!

Наша гордість: давній рецепт вареників з картоплею та сиром.