Укр Рус
17 березня, 12:32
1

Цей секрет знають одиниці: для чого додавати оцет до картоплі при варінні

Основні тези
  • Додавання невеликої кількості столового оцту в киплячу воду під час варіння картоплі допомагає зберегти її форму при нарізанні.
  • Оцет сприяє утворенню тонкої скоринки та збереженню цілісності пектину, що впливає на текстуру картоплі.

Одним з найпопулярніших інгредієнтів до овочевих салатів є варена картопля. Однак, потрібно якось зварити бульби так, щоб вони не розварилися. Часто це стає нелегким завданням.

Щоб картопля не розварилася і не розвалювалася у салаті, бувши нарізаною, господині застосовують одну хитрість. Саме про неї сьогодні і розповідає 24 Канал з посиланням на "Главред".

Читайте також Не нехтуйте ними: ці 3 хитрощі допоможуть приготувати курку в тисячу разів смачніше

Навіщо додавати оцет до картоплі при варінні

У кулінарній підказці для приготування картоплі на салат експерти рекомендують додавати невелику кількість столового оцту в киплячу воду під час варіння бульб. Цей прийом сприяє утворенню тонкої скоринки на картоплі, завдяки чому вона зберігає форму при нарізанні.

Як зробити це правильно:

  • Дочекайтесь, доки закипить вода, покладіть бульби.
  • На 2 літри води візьміть 1 – 2 столові ложки столового оцту 9%. 

Так картопля збереже свою твердість і цілісність незалежно від тривалості приготування. 

Крім того, кислотність оцту відіграє вирішальну роль у збереженні цілісності пектину – фактора, який суттєво впливає на текстуру картоплі.

А ви знаєте: як прибрати кислоту з борщу.