Щоб картопля не розварилася і не розвалювалася у салаті, бувши нарізаною, господині застосовують одну хитрість. Саме про неї сьогодні і розповідає 24 Канал з посиланням на "Главред".
Читайте також Не нехтуйте ними: ці 3 хитрощі допоможуть приготувати курку в тисячу разів смачніше
Навіщо додавати оцет до картоплі при варінні
У кулінарній підказці для приготування картоплі на салат експерти рекомендують додавати невелику кількість столового оцту в киплячу воду під час варіння бульб. Цей прийом сприяє утворенню тонкої скоринки на картоплі, завдяки чому вона зберігає форму при нарізанні.
Як зробити це правильно:
- Дочекайтесь, доки закипить вода, покладіть бульби.
- На 2 літри води візьміть 1 – 2 столові ложки столового оцту 9%.
Так картопля збереже свою твердість і цілісність незалежно від тривалості приготування.
Крім того, кислотність оцту відіграє вирішальну роль у збереженні цілісності пектину – фактора, який суттєво впливає на текстуру картоплі.
А ви знаєте: як прибрати кислоту з борщу.