Точно такі, як у вашому улюбленому чизбургері: готуємо огірки пікулі на зиму
Джерело:
тікток kate.nora.blogОгірки пікулі – улюблена консервація багатьох українців. І не дивно, адже вони хрумкі та дуже ароматні.
Огірки за цим рецептом виходять дуже схожими на ті, що є в бургерах з МакДональдзу. Обов'язково спробуйте – вам сподобається.
Варто спробувати Ви більше не купуватимете його в магазині: рецепт справжнього сацебелі на зиму
Огірки пікулі – покроковий рецепт
- Час: 2 години 30 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1,3 кілограма огірків;
– 2 цибулини;
– 3 столові ложки солі.
Для маринаду:
– 300 грамів цукру;
– 300 мілілітрів оцту;
– 2 столові ложки з гіркою діжонської гірчиці;
– 0,5 чайної ложки куркуми;
– 5 – 6 горошинок чорного перцю;
– 2 горошинки духмяного перцю;
– 5 лаврових листків;
– 100 мілілітрів рафінованої соняшникової олії.
Дивіться, як приготувати огірки пікулі: відео
Приготування:
- Огірки попередньо замочіть на 4 – 5 годин. Потім гарно їх помийте і наріжте кружальцями товщиною 5 міліметрів. Очищену цибулю поріжте напівкільцями.
- Покладіть все у миску, засипте сіллю, перемішайте, накрийте тарілкою і зверху поставте вагу. Лишіть під пресом на 2 години. Потім злийте сік і ретельно промийте огірки, відкинувши їх на друшляк.
- Тим часом приготуйте маринад.Змішайте цукор, оцет, приправи та олію. Доведіть до кипіння у великій мисці чи каструлі, всипте порізані огірки. Доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні ще протягом 5 хвилин до повної зміни кольору.
- Розлийте гарячими по сухих стерилізованих банках. Закрутіть стерилізованими кришками. Переверніть і укутайте до повного вистигання.
Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичний кетчуп з кабачків.