Укр Рус
15 березня, 16:31
2

Смачна закуска до свята та на щодень: готуємо вишуканий печінковий рулет

Печінковий рулет – це вишукана страва, яку можна приготувати відносно легко, хоча вона і потребує трохи часу. Але вона обов'язково стане окрасою будь-якого святкового столу.

Смачно, просто та елегантно – все це про рулет з печінкових млинців. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на TikTok @kuhar.ua.

Читайте також Хрусткі, соковиті та без грама олії: корисні нагетси, які не страшно дати дітям

Печінковий рулет

  • Час: 1 година 15 хвилин
  • Порції: 8 – 10

Інгредієнти для млинців: 
– 400 грамів печінки;
– 3 яйця;
– 1 чайна ложка солі;
– 0,5 чайної ложки чорного перцю;
– 4 столові ложки борошна;
– 400 мілілітрів молока;
– 3 столові ложки олії + для смаження.

Для начинки: 
– 3 цибулі;
– 2 моркви;
– 0,5 чайної ложки солі;
– 1/3 чайної ложки чорного перцю;
– 2 плавлені сирки;
– 3 – 4 зубки часнику;
– 100 грамів майонезу.

Як приготувати рулет із печінкових млинців: дивіться відео

Приготування:

  1. Підготовлену печінку подрібніть у блендері. Яйця збийте вінчиком та поєднайте з печінкою. Додайте сіль, перець – перемішайте.
     
  2. Додайте борошно і також ретельно перемішайте до однорідної маси, щоб не було грудочок. Вилийте молоко і олію – перемішайте. Залиште на 10 – 15 хвилин.
     
  3. Добре розігрійте пательню, один раз змастіть олією і посмажте млинці.
     
  4. Для начинки цибулю смажте до золотистості 6 – 7 хвилин, додайте моркву, сіль, перець і смажте разом ще 7 хвилин.
     
  5. В блендер складіть: засмаження, плавлені сирки, часник і майонез. Все подрібніть до однорідної маси.
     
  6. На харчову плівку в три шари викладіть млинець і змастіть начинкою тоненьким шаром.
     
  7. Далі в нахлест викладіть млинець за млинцем і кожен змастіть начинкою.
     
  8. З двох сторін загорніть краї та щільно закрутіть у рулет. Поставте в холод на 3 – 5 годин.

Смачного!

Теж приготуйте:  сосиска в тісті в духовці за 10 хвилин.