Укр Рус
7 липня, 17:30
2

Пишні як пух: як приготувати справжні оладки, що не падають

Основні тези
  • Пишні оладки – це найкращий сніданок не лише для дітей, а й дорослих. Вони добре поєднуються з джемом і навіть просто з цукровою пудрою.
  • Головне вміти приготувати справжні пишні оладки. Цей рецепт допоможе.

Багато людей полюбляють пишні оладки, але не знають, як приготувати їх без дріжджів. Але вихід є – цей метод дає не менш смачні результати і без цього інгредієнта.

Просто треба готувати їх на кефірі і з содою – вийдуть смачними, повітряними та високими. Рецептом ідеальних пишних оладок ділиться 24 Канал з посиланням на ТікТок @kudriava.food.

Читайте також Тирамісу-болс за лічені хвилини: готуємо трендовий десерт цього літа

Пишні оладки

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– 500 мілілітрів кефіру;
– 2 яйце;
– 430 грамів борошна;
– 0,5 чайної ложки солі;
– 1 столова ложка цукру;
– 0,5 чайної ложки соди.

Приготування:

  1. В миску налийте кефір кімнатної температури, вбийте яйця, дайте дрібку солі, цукор і збийте все вінчиком.
     
  2. До цієї маси поступово додайте просіяне борошно і вимішайте все до однорідності – тісто має вийти густе. Борошно додайте майже все, лише одну столову ложку залиште.
     
  3. Перед смаженням оладок додайте в тісто останню ложку борошна та соду, гарно вимішайте і залиште на 2 хвилини, щоб тісто набухло. Більше не мішайте, бо оладки не виростуть.
     
  4. Розігрійте пательню з достатньою кількістю олії й смажте оладки на повільному вогні з двох боків до золотистої скоринки.

Готово!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і повітряний десерт "Павлова" зі свіжими ягодами.