8 лютого,
16:31
Ароматний і розсипчастий плов з м'ясом: простий рецепт вихідного дня
Плов – фірмова страва узбецької кухні, що вирізняється чудовим поєднанням м'яса та рису. Ароматний і розсипчастий плов зі свининою дуже просто приготувати в каструлі.
Дотримуючись ключових кулінарних порад, ви отримаєте бездоганну страву, за яку рідні будуть цілувати руки. Як приготувати плов зі свининою у каструлі розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.
Читайте також Традиційна страва сусідів: готуємо справжній польський "Журек"
Плов з м'ясом у каструлі – рецепт
- Час: 1 година 15 хвилин
- Порції: 5
Інгредієнти:
– 500 грамів свинини;
– 250 грамів рису;
– 1 морква;
– 1 цибуля жовта ріпчаста;
– 10 грамів зубків часнику;
– 2 грами лаврового листа;
– 40 мілілітрів олії;
– приправа до плову – до смаку.
Приготування:
- Свинину промийте, обсушіть та наріжте середніми шматочками.
- Моркву наріжте дрібною соломкою, а цибулю – дрібними кубиками. Часник порубайте ножем.
- У каструлі з товстим дном розігрійте олію. Викладіть свинину та обсмажте на сильному вогні до золотистої скоринки.
- Додайте до каструлі спеції, моркву, часник та цибулю, добре перемішайте та продовжуйте смажити на середньому вогні близько 2 – 3 хвилин.
- Влийте склянку окропу та покладіть лавровий лист. Накрийте кришкою, тушкуйте близько 20 хвилин.
- Коли з каструлі випарується більшість вологи, висипте в каструлю промитий рис і розрівняйте. Рис має залишатися зверху. Перемішувати з м'ясом не потрібно.
- Залийте м'ясо і рис водою та накрийте кришкою. Продовжуйте тушкувати до випаровування води близько 25 – 30 хвилин.
- Готовий плов зніміть з вогню та залиште під закритою кришкою настоятися ще на 15 хвилин.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді приготуйте неймовірні котлети "Кордон Блю".