Гості, що прийдуть на Йордан, оцінять: простий рецепт пляцка, який розлітається за пару хвилин

6 січня 2025, 14:10
Читать новость на русском

Святковий стіл на Йордан відзначається розмаїттям закусок, салатів та основних страв. При цьому жодне свято не вважається завершеним без десертів.

Сьогодні 24 Канал з посиланням на Shuba пропонує приготувати своїм гостям найсмачніший пляцок з соковитою яблучною начинкою, зроблений із розсипчастого пісочного тіста. Робіть одразу подвійну порцію, бо він розлітається як гарячі пиріжки.

Читайте також Бананове тирамісу: рецепт ніжненького десерту, що підкорить смакові рецептори кожного

Пляцок з яблуками на пісочному тісті

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порції:

Інгредієнти для тіста:
– 500 грамів борошна пшеничного; 
– 2 чайні ложки розпушувача; 
– 150 грамів цукру; 
– 3 яєчних жовтки; 
– 1 яйце;
– 2 грами солі; 
– 3 столові ложки сметани 20%; 
– 200 грамів масла вершкового 73%; 
– 8 грамів цукру ванільного;
– 20 грамів цукрової пудри.

Для начинки:
– 1200 грамів яблук; 
– 20 мілілітрів лимонного соку; 
– 3 яєчних білки; 
– 150 грамів цукру; 
– 10 грамів кориці; 
– 2 столові ложки крохмалю кукурудзяного.

Приготування:

  1. До просіяного борошна всипте розпушувач і перемішайте. Натріть до них на великій терці холодне вершкове масло і перетріть його з борошном у крихту.
     
  2. Додайте цукор, сіль, сметану, жовтки, яйце і замісіть м'яке однорідне тісто. Розділіть його на 2 частини – більшу і меншу. Меншу частину загорніть у плівку і покладіть в морозильну камеру.
     
  3. Форму для випікання застеліть пергаментом і розподіліть по ньому більшу частину тіста рівномірним шаром.
     
  4. Для начинки яблука почистьте від шкірки й серцевини та натріть їх на велику терку. Додайте лимонний сік, крохмаль і перемішайте.
     
  5. Білки збийте з сіллю до щільної піни, додайте 100 грамів цукру і збийте до однорідної маси.
     
  6. Яблучну масу рівномірно розкладіть на шар тіста у формі, посипте рештою цукру і корицею. Зверху викладіть білкову масу і розрівняйте лопаткою.
     
  7. Тісто з морозилки натріть на велику терку і рівномірно посипте ним виріб. Помістіть форму у духовку, розігріту до 180 градусів, на 1 годину.
     
  8. Посипте готовий пиріг цукровою пудрою і подавайте до столу.

Смачного!

Сподобався десерт? Тоді ловіть ще рецепт ніжного торта "Наполеон".