Гості, що прийдуть на Йордан, оцінять: простий рецепт пляцка, який розлітається за пару хвилин
Святковий стіл на Йордан відзначається розмаїттям закусок, салатів та основних страв. При цьому жодне свято не вважається завершеним без десертів.
Сьогодні 24 Канал з посиланням на Shuba пропонує приготувати своїм гостям найсмачніший пляцок з соковитою яблучною начинкою, зроблений із розсипчастого пісочного тіста. Робіть одразу подвійну порцію, бо він розлітається як гарячі пиріжки.
Читайте також Бананове тирамісу: рецепт ніжненького десерту, що підкорить смакові рецептори кожного
Пляцок з яблуками на пісочному тісті
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порції: 8
Інгредієнти для тіста:
– 500 грамів борошна пшеничного;
– 2 чайні ложки розпушувача;
– 150 грамів цукру;
– 3 яєчних жовтки;
– 1 яйце;
– 2 грами солі;
– 3 столові ложки сметани 20%;
– 200 грамів масла вершкового 73%;
– 8 грамів цукру ванільного;
– 20 грамів цукрової пудри.
Для начинки:
– 1200 грамів яблук;
– 20 мілілітрів лимонного соку;
– 3 яєчних білки;
– 150 грамів цукру;
– 10 грамів кориці;
– 2 столові ложки крохмалю кукурудзяного.
Приготування:
- До просіяного борошна всипте розпушувач і перемішайте. Натріть до них на великій терці холодне вершкове масло і перетріть його з борошном у крихту.
- Додайте цукор, сіль, сметану, жовтки, яйце і замісіть м'яке однорідне тісто. Розділіть його на 2 частини – більшу і меншу. Меншу частину загорніть у плівку і покладіть в морозильну камеру.
- Форму для випікання застеліть пергаментом і розподіліть по ньому більшу частину тіста рівномірним шаром.
- Для начинки яблука почистьте від шкірки й серцевини та натріть їх на велику терку. Додайте лимонний сік, крохмаль і перемішайте.
- Білки збийте з сіллю до щільної піни, додайте 100 грамів цукру і збийте до однорідної маси.
- Яблучну масу рівномірно розкладіть на шар тіста у формі, посипте рештою цукру і корицею. Зверху викладіть білкову масу і розрівняйте лопаткою.
- Тісто з морозилки натріть на велику терку і рівномірно посипте ним виріб. Помістіть форму у духовку, розігріту до 180 градусів, на 1 годину.
- Посипте готовий пиріг цукровою пудрою і подавайте до столу.
Смачного!
Сподобався десерт? Тоді ловіть ще рецепт ніжного торта "Наполеон".