Десерт, який зробить будь-який день кращим: простий рецепт польського торта Карпатка

4 вересня 2024, 17:05
Читать новость на русском

Джерело:

Yuliia.senych

Якщо ви любите кремові десерти, польський торт Карпатка вам точно сподобається. Адже він схожий на великий та смачний еклер.

Такий торт готується зовсім не важко. Тому можна не чекати свят та зробити його вже сьогодні.

Буде смачно Ніжний, як хмаринка: готуємо розкішний пиріг зі сливами

Торт Карпатка

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 10

Інгредієнти:
– 3 яйця;
– 100 мілілітрів молока;
– 100 грамів борошна;
– 85 грамів масла;
– 3 грами солі;
– 3 грами цукру.
Крем:
– 2 яйця;
– 500 мілілітрів молока;
– 130 грамів цукру;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 40 грамів кукурудзяного крохмалю;
– 180 грамів масла.

Дивіться, як приготувати цей смачний польський торт: відео

Приготування:

  1. До молока додайте цукор, вершкове масло і сіль. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. На етапі закипання зніміть каструлю з плити, всипте все борошно та інтенсивно замісіть тісто.
  2. Поверніть каструлю на плиту на слабкий вогонь. Постійно помішуючи, дайте тісту випарити зайву воду. Зніміть тісто з плити, коли воно почне залишати слід на дні, та залиште до охолодження.
  3. Почніть поступово вводити яйця, постійно помішуючи. Поділіть тісто на 2 частини, перенесіть у форми для випікання. Випікайте при 180 градусах 30 хвилин.
  4. Після випікання дайте коржам охолонути й після цього дістаньте їх з форми.
  5. Тим часом у каструлі з товстим дном змішайте молоко і ванільний цукор. Окремо змішайте цукор з яйцями та крохмалем.
  6. Доведіть молоко майже до кипіння. Тонким струменем влийте молоко в яєчну суміш, постійно помішуючи, та поверніть  на вогонь. Готуйте крем до загустіння.
  7. Масло завчасно дістаньте з холодильника. Збийте до побіління.
  8. Додавайте крем до масла по ложці, постійно збиваючи на середній швидкості.
  9. Зберіть торт в кільці діаметром 20 сантиметрів. Викладіть корж знизу, змастіть його кремом та накрийте другим коржем.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичну шарлотку з абрикосами.