Укр Рус
9 березня, 12:41
1

Просіювати чи ні: цієї помилки з борошном припускаються навіть досвідчені господині

Основні тези
  • Просіювання борошна насичує його киснем, покращуючи текстуру млинців, роблячи їх більш м'якими та ніжними.
  • Просіяне борошно також сприяє активації дріжджів в тісті, якщо вони використовуються в рецепті.

У багатьох рецептах млинців часто підкреслюється важливість просіювання борошна. Однак значна кількість господинь вирішують пропускати цей крок, використовуючи борошно, не просіюючи його через сито.

Натомість досвідчені господині наполегливо відстоюють цю практику. То що ж робити – просіювати чи ні, розповідає 24 Канал з посиланням на Novosti24.

Читайте також Не відрізните від "ресторанної": з цією хитрістю картопля завжди буде із хрусткою скоринкою

Навіщо просіювати борошно

Необхідність просіювання виходить за рамки простого бажання очистити його. Хоча ця процедура не може суттєво покращити чистоту, вона відіграє вирішальну роль в оксигенації. Цей процес ефективно насичує продукт киснем, сприяючи підвищенню його загальної якості.

Додавання просіяного борошна в тісто для млинців значно покращує текстуру страви. Так, страва виходить більш м'якою, пухкою та ніжною.


Чи треба просіювати борошно для млинців / Фото Unsplash

Крім того, просіяний інгредієнт покращує здатність дріжджів активуватися в тісті. Однак враховувати це потрібно тільки в тому випадку, коли ці дріжджі згадуються в рецепті млинців.

А ви знаєте: які помилки роблять при розбиванні яєць.