Укр Рус
16 червня, 19:43
2

Тісто – не єдина опція: рецепт апетитних картопляних галушок з зеленню – автентичний рецепт

Основні тези
  • Галушки є одним з основних елементів української кухні.
  • Картопляні галушки з зеленню пропонуються як альтернатива традиційному тісту.

Галушки – одна з головних зірок української кухні. А в цьому виконанні вони мають усі шанси увійти до вашого повсякденного меню.

Автентичні страви – це завжди особливий кулінарний досвід. Тим паче, що багато страв можуть стати частиною повсякденного меню та тішити ваших рідних. 24 Канал пропонує зануритись у традиції та приготувати апетитні та ароматні картопляні галушки з зеленню.

До теми Традиції – це смачно: пригадуємо полтавські галушки з грибами

Рецепт картопляних галушок з зеленню 

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 800 грамів картоплі;
– 1 чайна ложка крохмалю;
– 1 цибулина;
– 100 грамів вершкового масла;
– 200 грамів сметани;
– сіль та перець до смаку;
– петрушка, кріп;
– 4 зубчики часнику. 

Приготування

  1. Картоплю ретельно вимийте та зваріть у мундирі в підсоленій воді до м’якості. Дайте їй охолонути, потім зніміть шкірку. Натріть варену картоплю на дрібній тертці й розділіть отриману масу на чотири частини.
     
  2. До однієї з частин додайте картопляний крохмаль, а всю масу посоліть і добре перемішайте.
     
  3. Отримане тісто знову поділіть на чотири частини. Кожну частину розкачайте за допомогою качалки, сформуйте ковбаски, а потім наріжте їх на однакові шматочки.
     
  4. Присипаючи пальці борошном, візьміть кожен шматочок і легенько притисніть по центру, щоб утворити характерну вм'ятину.
     
  5. На сковороді розігрійте олію та підсмажте цибулю до золотистого кольору. В окремій посудині змішайте сметану, дрібно порізаний часник і свіжу зелень.
     
  6. Галушки варіть у підсоленій киплячій воді до готовності. Після варіння дістаньте їх, додайте вершкове масло й обсмажену цибулю. Подавайте гарячими разом зі сметанним соусом.

Смачного!

Справа кількох хвилин: неймовірний азійський салат з огірків.