Укр Рус
30 червня, 10:50
3

Такий подадуть не на всякому святі: курячий рулет, яки вже стає легендою

Основні тези
  • Курячий рулет – чудова нагода поекспериментувати з улюбленою курочкою. 
  • Цей рулет випікається при низькій температурі – так він залишається соковитим. 

Улюблена курочка може бути ще смачнішою, якщо трішки над нею почаклувати. Соковитий рулет – одна з таких можливостей.

Якщо ви полюбляєте курочку з особливими акцентами, то цей рулет має усі шанси стати вашим кулінарним козирем. 24 Канал пропонує приготувати його за рецептом, яким поділилася переможниця "МастерШеф" Валерія Матрохіна у своєму інстаграмі

Читайте також Це смачніше за котлети та навіть шашлик: відбивні з начинкою, які хоч на свято подавай

Рецепт курячого рулету 

  • Час: 4 години 30 хвилин
  • Порцій: 8

Інгредієнти
– 900 грамів курячого стегна;
– 500 грамів курячого філе;
– дрібка солі та спецій (суміш перців, мускатний горіх, часник, паприка, коріандр);
глазурування: 
– 1 столова ложка соусу "Мексикано";
– 15 грамів лагідної гірчиці;
– 15 грамів меду;
– 10 грамів олії;
– 1 чайна ложка паприки. 

Приготування

  1. Спочатку видаліть кістку зі стегна курки та акуратно зніміть шкірку. Вона знадобиться пізніше, тому не викидайте. Куряче філе й м’ясо стегна наріжте кубиками.

  2. Посоліть, додайте улюблені спеції, добре перемішайте руками. Потім додайте шкірку. Залиште маринуватися на кілька годин, чим довше – тим краще. 

  3. Далі розріжте рукав для запікання по шву й розкладіть його на робочій поверхні. Викладіть шкірку у формі прямокутника, на неї – м’ясо, рівномірно розподіліть і щільно загорніть у рулет. Зав’яжіть кінці рукава з обох боків.

  4. Духову шафу розігрійте до 80 градусів і готуйте рулет приблизно 3,5 години. 

  5. Дістаньте рулет, зніміть плівку, змішайте інгредієнти для глазурі та рясно змастіть поверхню.

  6. Підкрутіть температуру духовки до 200 – 250 градусів та запікайте 10 – 15 хвилин, поки не утвориться румʼяна скоринка. 

  7. Дайте рулету охолонути при кімнатній температурі, потім охолодіть у холодильнику.

Смачного!

Найкращий сніданок літа: рецепт лінивих вареників з вишнею.