Не робіть велику "Шубу": закуска на Новий рік з оселедця у тарталетках
- Оселедець на новорічному столі можна подати у вигляді "Шуби" у тарталетках, що виглядає святково та незвично.
- Для приготування потрібні відварені буряки, крем-сир, майонез, сушений часник, слабосолений оселедець, мариновані огірочки, гірчиця в зернах та синя цибуля.
Оселедець на новорічному столі – це завжди доречно та дуже смачно. Його кожен шукає на столі, адже це улюблена закуска родом з дитинства.
Проте навіть звичну страву можна подати інакше, не змінюючи самої концепції, повідомляє 24 Канал з посиланням на Kathy coooks. "Шуба" у тарталетках буде виглядати незвично та святково, тому запамʼятається абсолютно усім.
Цікаво Пляцок "Сльози ангела": як зробити ніжне тісто і стабільну меренгу
Як приготувати "шубу" у тарталетках?
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 3 відварені буряки;
– приблизно 100 грамів крем-сиру;
– майонез до смаку;
– сушений часник до смаку;
– сіль до смаку;
– мелений перець до смаку;
– тарталетки з пісочного тіста;
– слабосолоний оселедець;
– мариновані огірочки;
– гірчиця в зернах;
– синя цибуля.
Як зробити оригінальну закуску на новорічний стіл: відео
Приготування:
- Відварений буряк очистіть і натріть на дрібній або середній тертці, перекладіть у миску й додайте крем-сир, майонез, сушений часник, сіль і мелений перець.
- Усе ретельно перемішайте до однорідної маси, а за бажанням наприкінці перебийте блендером, щоб начинка стала ніжнішою за текстурою.
- Готовою буряковою масою наповніть тарталетки, рівномірно розподіляючи начинку. Зверху викладіть невеликі шматочки слабосолоного оселедця, додайте нарізані мариновані огірочки, трохи тонко нарізаної синьої цибулі та доповніть гірчицею в зернах.
- У результаті виходить яскрава, святкова закуска з добре знайомими нотками "Шуби", але в легкому й сучасному форматі.
Скільки варити буряк?
Залежно від розміру буряк варять від 20 до 40 хвилин, пише Аcouple cooks. Менший буряк вариться близько 20 хвилин, середній – близько 30 хвилин, а великий – близько 40 хвилин або більше.
Дайте буряку охолонути кілька хвилин, потім помістіть його під холодну воду. Так ви зупините процес приготування, а зняти шкірку можна буде просто пальцями.
Що ще приготувати?
Вам точно варто запекти скумбрію – вона зникає зі столу швидше за мʼясо.
А на солодке чудово підійде пляцок "Різдво в Карпатах".