Пісочне тісто й кокосовий крем: цей пляцок стане вашим фаворитом на свята
Свята – це час, коли хочеться не лише смачно поїсти, а й здивувати близьких вишуканими стравами. Цей пляцок стане ідеальним вибором для вашого святкового столу.
Цей пляцок легко адаптувати до власних вподобань. Наприклад, можна змінювати варення або додати більше кокосової стружки для насиченості. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на Smaker.
Цікаво Він недарма став легендарним: пляцок "Довбуш" – чому особливий і рецепт
Пляцок з кокосом
- Час: 1 година
- Порцій: 6
У пошуках ніжного смаку, що додасть вашим стравам морського акценту? Крабові палички від ТМ "Водний Світ" – це ідеальний вибір! Неймовірно ніжні й завжди якісні – продукція ТМ “Водний Світ” стане окрасою будь-якої закуски.
Інгредієнти:
Для пісочного тіста:
– 2 склянки пшеничного борошна (склянка 250 мілілітрів);
– 3 столові ложки цукру;
– 1 чайна ложка ванільного цукру;
– 5 жовтків;
– 250 грамів маргарину (1 паличка);
– 2 столові ложки вершків 18%.
Для маси:
– 1 літр грецького йогурту;
– 5 яєчних білків;
– 1 склянка цукрової пудри;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 80 грамів ванільного пудингу (2 упаковки);
– 1,5 склянки кокосової стружки.
Додатково:
– варення – до смаку.
Приготування:
- Розпочніть із приготування пісочного тіста.
- Наріжте маргарин кубиками і викладіть у миску.
- Додайте цукор, ванільний цукор і борошно, подрібніть інгредієнти ножем.
- Потім додайте жовтки та вершки.
- Замісіть тісто, сформуйте з нього кулю, загорніть у харчову плівку та поставте в холодильник на 40 – 60 хвилин.
- Збийте яєчні білки до міцної піни.
- В окремій мисці з’єднайте грецький йогурт, цукор, розпушувач, ванільний пудинг і кокосову стружку.
- Перемішайте до однорідності.
- Додайте збиті білки до йогуртової маси і акуратно перемішайте.
- Прямокутне деко розміром застеліть папером для випікання. Дістаньте охолоджене тісто з холодильника і розділіть на дві рівні частини.
- Першу частину розкачайте в прямокутний корж або натріть. Викладіть її на дно форми.
- Змастіть тісто джемом і покрийте йогуртовою масою.
- Другу частину тіста натріть і посипте зверху.
- Поставте пляцок у розігріту до 180 градусів духовку (режим нагрівання верх – низ).
- Випікайте близько 60 хвилин, поки верх не стане гарно підрум’яненим.
- Дайте йому охолонути в духовці з прочиненими дверцятами. Після охолодження перемістіть пляцок у холодильник.
- Найкраще він смакує наступного дня.
Це неймовірно смачно: покроковий рецепт торта "Лебедине озеро".