Не только с картошкой: еще 3 начинки для постных вареников на Святой вечер

24 декабря 2024, 10:59
Читати новину українською

Постные вареники являются основным блюдом для празднования Сочельника. В отличие от классических вареников, в состав которых часто входят такие ингредиенты, как творог и сливочное масло, эти постные варианты не содержат никаких продуктов животного происхождения.

На Сочельник традиційна картошка – не єдиний варіант начинки для вареників. Капуста, гриби і гречка також можуть бути використані для створення смачних і святкових варіацій. Про це повідомляє 24 канал .

Читайте також Постний борщ з "ушками": готовим блюдо, без якого не можна садитися за стіл

Які вареники приготувати на Сочельник: 3 способи

  1. С капустой

Приготуйте картопляне пюре, але без масла і молока, і щоб воно було максимально густим – то є без остаточної води після приготування картоплі.

Обжарьте мелко порізаний лук з мелко натертою морковью на рослинному маслі. Додайте порізану капусту, посоліть, поперчіть і потушіть разом.

Змішайте капусту з картоплею і добре вимішайте. Накладайте спосіб на тесто, не жалея.

  1. З грибами

Приготуйте картопляне пюре, як і в попередньому варіанті, без остаточної води після варіння картоплі.

Обжарьте мелко порізаний лук на рослинному маслі. Измельчите отваренные грибы. Вимішайте їх з обжареним луком і картоплею. Посолите, поперчіте и начинайте палянички.

  1. С гречкой

Відваріть гречку. Обжарьте мелко порізаний лук з мелко натертою морковью на рослинному маслі. Вимішайте з грецькою, посолите, поперчіть.

Змішайте гречку з картоплею, перемішайте і починайте ліпити вареники.

Приятного апетиту!

К слову: ось простий рецепт ідеальних вареників .