Укр Рус
31 липня, 22:23
2

Скільки до столу не подай – все одно буде мало: салат з баклажанами, який підкорює усіх

Основні тези
  • Баклажани – чудова основа для смачного салату.
  • Цибулю для салату треба маринувати, так смак страви буде ще кращим. 

Як би ви не приготували баклажани – вони завжди викликають захват. А особливо, коли їх смак гармонійно підкреслюють додаткові інгредієнти.

Цей салат такий ситний та апетитний, що до нього можна навіть не готувати гарніру або мʼяса. У сезон баклажанів проходити повз нього просто не можна, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Смачненьке"

Цікаво Ідеальні котлети без хліба: 3 альтернативні інгредієнти для соковитої страви

Як приготувати смачний салат з баклажанів? 

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 2 баклажани;
– 1 чайна ложка солі;
– 3 варені яйця;
– 1 цибуля;
– 30 грамів кропу;
– перець до смаку;
– майонез для заправки;
маринад для цибулі:
– 100 мілілітрів окропу;
– 3 столові ложки оцту;
– пів чайної ложки солі;
– чайна ложка цукру. 

Приготування: 

  1. Баклажани нарізаємо довільною формою. Додаємо сіль та залишаємо, щоб вони пустили зайву вологу.
  2. Цибулю нарізаємо пірʼям. Заливаємо окропом, додаємо інші інгредієнти для маринаду, перемішуємо та залишаємо.
  3. Баклажани відтискаємо від вологи та смажимо на олії 7 – 10 хвилин до золотистості.
  4. Решту інгредієнтів нарізаємо довільною формою.
  5. Змішуємо всі інгредієнти, солимо, перчимо та заправляємо майонезом. 

Смачного!

Солодкі і ніжні: рецепт традиційних коржиків на Маковія