Меню на Різдво: 3 оригінальні салати для святкового столу

20 грудня 2024, 17:02
Читать новость на русском

Напередодні Різдва господині зайняті плануванням святкового меню, де важливе місце мають салати. Вони мають бути смачні, оригінальні та святково декоровані.

Але при цьому слід зауважити, що смачно необов'язково довго чи складно. 24 Канал пропонує 3 оригінальні рецепти салатів на Різдво, які ідеально доповнять святкове меню.

Читайте також  Не крабов'є єдиним: неймовірні святкові рецепти з крабовими паличками

3 рецепти салатів на Різдво

  1. Салат з куркою, ананасами і грибами
  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– 300 грамів філе курячого;
– 150 грамів ананасів консервованих;
– 150 грамів грибів маринованих;
– 2 цибулі ріпчасті;
– 2,5 столові ложки майонезу.

Для маринаду:
– 1 стакан окропу;
– 0,5 столової ложки оцту столового;
– 0,5 чайної ложки цукру;
– 0,5 чайної ложки солі.

Приготування:

  1. Філе курячої грудки відваріть у підсоленій воді упродовж 30 хвилин після закипання води. Дістаньте куряче м'ясо з бульйону і дайте йому повністю охолонути. Потім наріжте невеликими кубиками.
     
  2. Ріпчасту цибулю почистьте і наріжте тонкими півкільцями. Обдайте цибулю окропом, потім воду злийте, а в цибулю всипте сіль, цукор і влийте столовий оцет. Перемішайте і залиште цибулю маринуватися на 10 хвилин.
     
  3. Консервовані печериці наріжте на половинки.
     
  4. У мисці з'єднайте куряче філе, гриби і мариновану цибулю, яку перед додаванням слід відтиснути від маринаду.
     
  5. Додайте консервовані ананаси. Якщо вони кільцями – наріжте їх невеликими шматочками.
     
  6. Заправте інгредієнти майонезом. Салат перемішайте і поставте в холодильник на 30 хвилин просочуватися.

Готово!

  1. Закуска в крабових паличках

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 10

Інгредієнти:  
– 10 крабових паличок;
– 4 яйця;
– 150 грамів твердого сиру;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– 2 столові ложки майонезу;
– сіль, перець – на смак.

Шукаєте інгредієнт для свого улюбленого салату? Крабові палички ТМ "Водний Світ" прийдуть на допомогу! Їхній ніжний смак та висока якість зроблять вашу страву справжнім шедевром.

Як приготувати закуску: дивіться відео

Приготування: 

  1. Кожну крабову паличку розкрутіть. Відкладіть в сторону.
     
  2. Натріть сир, яйця і поєднайте їх між собою майонезом. Додайте натертий часник, сіль та перець. Все перемішайте.
     
  3. Візьміть пласт крабової палички, викладіть трохи маси та поверніть паличку в її звичний вигляд – скрутіть назад.
     
  4. Тоді з обох сторін прикрасьте закуску подрібненим кропом.

Готово!

  1. Салат "Ніжний з червоною рибою"
  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 3

Інгредієнти:
– 100 грамів філе червоної малосоленої риби;
– 2 варені яйця;
– 100 грамів сиру твердого;
– 1 помідор;
– 4 листя салату; 
– 6 столових ложок майонезу.

Приготування:

  1. Малосольну сьомгу або форель наріжте невеликими кубиками.
     
  2. Відокремте жовтки від білків і натріть їх на дрібній тертці.
     
  3. Твердий сир також подрібніть за допомогою терки.
     
  4. Помідор наріжте невеликими кубиками. Замість звичайних помідорів можна використовувати помідори чері.
     
  5. Тепер викладіть салат шарами – листя салату, риба, тертий білок і сіточка з майонезу, тертий сир, яєчний жовток і знову сіточка з майонезу. В самому кінці шматочки помідорів і фінальна сіточка з майонезу.

Смачного!

Сподобалися рецепти? Тоді приготуйте і цей новорічний салат без майонезу.