Укр Рус
27 вересня, 06:23
1

Цей трюк роблять у ресторанах: як різати варене яйця, щоб жовток не кришився

Основні тези
  • Для уникнення кришення жовтка варених яєць, їх потрібно класти у холодну воду, доводити до кипіння, варити необхідну кількість часу, а потім негайно помістити у холодну воду для зупинки приготування та очистити.
  • Для нарізання яєць використовують гострий, тонкий ніж, який перед використанням слід охолодити у дуже холодній воді, бажано з льодом, що допомагає зберегти естетичний вигляд страви.

Джерело:

Ukr.Media

Зварити яйця – вкрай легке завдання. А от з його нарізкою можуть виникнути проблеми.

Часто трапляється, що жовток варених яєць при нарізанні кришиться. Це може негативно впливати не естетику страв, інформує Ukr.Media

Читайте також Пюре буде ніжним та кремоподібним: ложка якого інгредієнту зробить картоплю незабутньою

У ресторанах існує цілий алгоритм, який дозволяє цього уникнути. 

Правильна підготовка 

Яйця потрібно класти у холодну воду, доводити до кипіння і варити необхідну кількість часу. Після цього їх негайно треба помістити у холодну воду, щоб зупинити приготування, та почистити. 

Естетика – це важливо / Фото Pixabay 

Вибір ножа 

Для нарізання яєць вам потрібен гострий ніж, який буде максимально тонким. Перед нарізанням лез ножа треба помістити у дуже холодну воду, найкраще – з льодом. Холодна вода у цьому випадку відіграє ключову роль.

Якщо ви добре охолодили лезо, то естетиці ваших страв не повинно нічого загрожувати. 

Простіше простого: як сушити гриби без спеціальної сушарки.