Який же він смачний та пухкий: як приготувати бюджетний морквяний пиріг
7 грудня 2024,
21:40
Читать новость на русском
Це дивовижна випічка, яка підкорює простотою і смаком. Пиріг виходить ніжним, пухким і ароматним.
Пиріг чудово підійде до чаю чи кави, а також стане приємним доповненням до сімейного затишного вечора. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням Smaker.
Цікаво Лайфхак, який полегшить підготовку до свят: чи можна морозити дріжджове тісто
Морквяний пиріг
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1,5 склянки тертої моркви;
– 1,5 склянки борошна;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 1 чайна ложка соди;
– 1 чайна ложка спеції для пряників;
– 4 яйця;
– 1 склянка олії;
– три чверті склянки цукру;
– 1 склянка мелених волоських горіхів.
Для прикраси:
– цукрова пудра – до смаку.
Приготування:
- Очистьте моркву та натріть її на дрібній тертці.
- Збийте яйця до пишної маси, поступово додаючи цукор, а потім олію.
- Просійте борошно в окрему миску, додайте розпушувач, соду та спеції для пряників.
- Поступово додайте сухі інгредієнти до вологих, змішуючи їх за допомогою кухонного віночка. На завершення додайте терту моркву та мелені волоські горіхи.
- Застеліть форму для випікання діаметром 24 – 26 сантиметрів папером для випікання. Вилийте тісто у форму та випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці близько 50 хвилин, поки паличка, вставлена в тісто, не виходитиме сухою.
- Прикрасьте остиглий пиріг цукровою пудрою.
Що приготувати на свято: неймовірний пляцок.