Як смачно приготувати опеньки: страва, від якої рідних за вуха не відтягнеш

27 листопада 2024, 00:51
Читать новость на русском

Опеньки – універсальні гриби. З них можна приготувати силу-силенну страв.

Якщо ви зібрали опеньки, маєте їх у коморі чи морозильній камері, слід знати, як смачно їх приготувати. Зі сметаною вони просто неймовірні, інформує 24 Канал з посиланням на youtube "Карпатські шкварки".

До теми Як готувати маслюки: рецепт зі сметаною та картоплею

Опеньки у сметані

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 2 кілограми опеньків;
– 3 ріпчасті жовті цибулини;
– 500 мілілітрів сметани 30% (або вершків);
– 1 головка часнику;
– сіль – до смаку;
– чорний мелений перець – до смаку.

Приготування:

  1. Замочіть гриби у воді на 10 – 15 хвилин, потім ретельно промийте. Почистьте часник, а цибулю дрібно наріжте.
  2. Закип’ятіть воду, додайте 3 чайні ложки солі та висипте опеньки. Варіть їх на середньому вогні протягом 20 хвилин, знімаючи піну, яка утворюється під час варіння.
  3. Готові опеньки вийміть шумівкою, уне треба брати друшляк.
  4. Цибулю обсмажте на сковороді з розігрітою олією до золотистого кольору, постійно помішуючи.
  5. Додайте до цибулі опеньки та продовжуйте смажити. Як тільки гриби почнуть "стріляти", це свідчить про їх готовність.
  6. Приправте страву сіллю та перцем до смаку, вичавіть часник через прес і готуйте ще 2 хвилини.
  7. Влийте сметану (або вершки), перемішайте та тушкуйте на слабкому вогні 5 хвилин, не забуваючи помішувати.

Смачного!

Що приготувати на свята: добірка страв, які сподобаються усім