Курка в тісті, соковитий рулет зі свинини чи ніжний фарширований лосось стануть справжніми зірками будь-якого вечора. Рецепти, які підготував 24 Канал, не лише смачні, а й справлять на гостей враження своїм ефектним виглядом.
Цікаво Що приготувати на Новий рік 2025: топ-10 нетипових страв, які мають бути на святковому столі
Куряче філе в листковому тісті фарширована шпинатом
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 4 курячі грудки;
– 2 шматочки листкового тіста;
– 100 грамів жовтого сиру;
– 300 грамів свіжого шпинату;
– 1 ріпчаста цибулина;
– 3 зубчики часнику;
– 3 щіпки базиліка;
– 2 яйця;
– 1 чайна ложка гірчиці;
– щіпка солі;
– 2 чайні ложки оливкової олії;
– щіпка чорного перцю;
– щіпка гострого меленого перцю.
Приготування:
- Приготуйте маринад для курки, змішайте оливкову олію з часником, лимонним соком, гірчицею, перцем і сіллю.
- Розріжте куряче філе на дві частини.
- Натріть їх підготовленим маринадом і поставте в холодильник мінімум на 8 годин.
- Промийте шпинат і обсушіть його.
- Розігрійте оливкову олію на сковороді, додайте нарізану цибулю та шпинат. Додайте часник і приправте до смаку.
- Обсмажуйте суміш приблизно 4 – 5 хвилин.
- Дістаньте курку з маринаду і зробіть кишеньку вздовж верхньої частини кожної грудки.
- Наповніть кишеньку шпинатом і накрийте скибочками жовтого сиру. На кожну грудку викладіть шматочок листкового тіста та згорніть його навколо (подібно до хали).
- Викладіть підготовлене філе на деко.
- Змастіть тісто зверху збитим білком.
- Випікайте в духовці приблизно 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Фарширований рулет зі свинячої корейки
- Час: 1,5 години
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1,3 кілограма свинячої корейки;
– 400 грамів фаршу з лопатки;
– червоний перець – до смаку;
– 6 скибочок жовтого сиру;
– 1 пучок петрушки;
– 1 зубчик часнику;
– сіль – до смаку;
– свіжозмелений перець – до смаку;
– майоран – до смаку;
– солодкий перець – до смаку.
Приготування:
- Розріжте свинячу корейку хрест-навхрест, не розрізаючи до кінця, щоб після розгортання отримати великий шматок м’яса.
- Відбийте м'ясо товкачем і натріть спеціями.
- Приправте фарш і змішайте його з продавленим часником.
- Дрібно наріжте петрушку та викладіть її на відбиту корейку.
- Покладіть скибочки сиру поверх петрушки, а на сир – смужки перцю. Акуратно розподіліть фарш і згорніть м'ясо в рулет.
- Перев’яжіть рулет ниткою, натріть спеціями і щільно загорніть в алюмінієву фольгу.
- Поставте рулет у розігріту до 200 градусів духовку і випікайте протягом 20 хвилин.
- Потім зменште температуру до 120 градусів і випікайте ще 70 хвилин. Залиште рулет у фользі до повного охолодження.
- Після охолодження зніміть нитку і наріжте рулет скибочками.
Фарширований лосось
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 2 філе лосося по 100 грамів;
– морська сіль – до смаку;
– свіжомелений перець – до смаку;
– оливкова олія – до смаку;
– 1 столова ложка вершкового масла;
для начинки:
– 3 столові ложки вершкового сиру;
– 3 столові ложки розмороженого шпинату;
– 2 столові ложки тертого жовтого сиру;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку;
– гранульований часник – до смаку.
Приготування:
- Для начинки змішайте сир зі шпинатом і жовтим сиром.
- Приправте сіллю, перцем і гранульованим часником до смаку.
- Промийте філе та обсушіть паперовим рушником.
- У кожному шматку зробіть глибоку кишеню.
- Натріть філе столовою ложкою оливкової олії, посипте сіллю і перцем. Наповніть кишені підготовленою начинкою.
- Смажте лосось на суміші оливкової олії та вершкового масла по кілька хвилин з кожного боку, накривши кришкою.
- За бажанням, можна запекти філе в духовці при температурі 200 градусів протягом 15 хвилин.
Цим традиціями не один десяток років: що не варто ставити на святковий стіл.