Укр Рус
14 березня, 12:35
1

Не цукром: як врятувати кислий борщ

Основні тези
  • Для нейтралізації надмірної кислотності в борщі рекомендують додавати харчову соду.
  • Всього третину чайної ложки соди у велику каструлю або одну щіпку для меншої порції.

У кулінарному світі навіть досвідчені шеф-кухарі можуть постати перед труднощами у створенні досконалої страви. Можуть бути випадки і пересолення, і надмірної кислинки в борщі.

Виправити ситуацію можна, але не цукром. 24 Канал з посиланням на UA Vestnik розповідає, як прибрати кислоту з борщу.

Читайте також "П'яні вироби": для чого додавати в тісто горілку

Як прибрати кислоту з борщу

Кулінарно переосмислюючи класичний борщ, кухарі експериментують з інгредієнтами, які зазвичай не зустрічаються в традиційному рецепті. Ці нетрадиційні добавки обіцяють підсилити смак і аромат улюбленої страви. Ті, хто спробує ці інноваційні варіації, швидше за все, будуть вражені результатами.

А додавання харчової соди може ефективно нейтралізувати надмірну кислотність у страві. Цей простий інгредієнт не лише збалансовує смаки, але й усуває неприємний присмак.


Як врятувати кислий борщ / Фото Pexels

Кулінари рекомендують додавати третину чайної ложки соди у велику каструлю при приготуванні страв. Для тих, хто готує меншу порцію борщу, буде достатньо однієї щіпки соди. Тут головне додати соди в міру.

А ви знаєте:  що робити, щоб макарони та рис не злипалися.