Гриби гірчать, аж вилиці зводить: як уникнути неприємного присмаку – прості методи

9 жовтня 2024, 14:35
Читать новость на русском

Джерело:

Знай.UA

Восени грибники стікаються до лісів у пошуках сезонних багатств. Ця пора року вважається найкращим сезоном для збирання грибів, що надає ентузіастам широкі можливості для "полювання". Однак, процес не закінчується збором врожаю, адже повернувшись додому їх треба очистити та смачно приготувати.

Нерідко як заморожені, так і свіжозібрані гриби, мають гіркий присмак. Це може свідчити про неправильну підготовку перед смаженням або варінням. Тож, як уникнути гіркоти грибів, розповідає Знай.UA

Читайте також Різниця є: як правильно загорнути продукти у фольгу – блискучим всередину чи назовні

Що зробити, щоб гриби не гірчили?

У нещодавніх рекомендаціях щодо приготування лисичок експерти наголошують на важливості приготування цих грибів у той самий день, коли вони були зібрані. Рекомендований метод передбачає поміщення лисичок у друшляк і бланшування їх у киплячій підсоленій воді протягом 5 – 7 хвилин. 

Щоб покращити смак лисичок і запобігти їх гіркоті після смаження, слід залити гриби молоком до повного занурення і залишити на 2 – 3 години. Це допоможе зберегти ніжний смак грибів.

А як щодо заморозки?

Експерти рекомендують особливий процес заморожування грибів для забезпечення їх оптимального збереження. Насамперед важливо видалити все сміття та ретельно вимити гриби. Після цього замочити їх у холодній воді, а потім висушити. Висушені гриби можна розфасувати в пакети й зберігати в морозильній камері для подальшого використання.

А от коли вже дійдуть руки до приготування, важливо дотримуватися правильної техніки розморожування, щоб запобігти появі неприємної гіркоти. Для цього замочіть їх у воді із додаванням 1 столової ложки солі та 2 – 3 щіпок лимонної кислоти.

Зауважте:  поки триває сезон, обов'язково слід взяти до уваги рецепт маслюків зі сметаною. Їх дуже просто готувати, а результат точно вийде неймовірним.