Нерідко як заморожені, так і свіжозібрані гриби, мають гіркий присмак. Це може свідчити про неправильну підготовку перед смаженням або варінням. Тож, як уникнути гіркоти грибів, розповідає Знай.UA.
Читайте також Різниця є: як правильно загорнути продукти у фольгу – блискучим всередину чи назовні
Що зробити, щоб гриби не гірчили?
У нещодавніх рекомендаціях щодо приготування лисичок експерти наголошують на важливості приготування цих грибів у той самий день, коли вони були зібрані. Рекомендований метод передбачає поміщення лисичок у друшляк і бланшування їх у киплячій підсоленій воді протягом 5 – 7 хвилин.
Щоб покращити смак лисичок і запобігти їх гіркоті після смаження, слід залити гриби молоком до повного занурення і залишити на 2 – 3 години. Це допоможе зберегти ніжний смак грибів.
А як щодо заморозки?
Експерти рекомендують особливий процес заморожування грибів для забезпечення їх оптимального збереження. Насамперед важливо видалити все сміття та ретельно вимити гриби. Після цього замочити їх у холодній воді, а потім висушити. Висушені гриби можна розфасувати в пакети й зберігати в морозильній камері для подальшого використання.
А от коли вже дійдуть руки до приготування, важливо дотримуватися правильної техніки розморожування, щоб запобігти появі неприємної гіркоти. Для цього замочіть їх у воді із додаванням 1 столової ложки солі та 2 – 3 щіпок лимонної кислоти.
Зауважте: поки триває сезон, обов'язково слід взяти до уваги рецепт маслюків зі сметаною. Їх дуже просто готувати, а результат точно вийде неймовірним.