Розберімось, як правильно використовувати фольгу – блискучою стороною всередину або назовні. Про це розповів Ukr.Media.

Читайте також Чому ніхто не показував цього раніше: як з супершвидкістю нашаткувати капусту

Чому фольга має дві сторони?

Захопливий погляд на процес виробництва алюмінієвої фольги показав, що продукт створюється шляхом прокатки тонких шарів металу. У цій техніці використовуються спеціалізовані валки, які створюють блискучу поверхню з одного боку і матову – з іншого.

Експерти підкреслюють, що ця відмінність є побічним продуктом методу виробництва і не впливає на продуктивність фольги в повсякденному застосуванні.

Як правильно загорнути продукти?

Вибір того, яким боком використовувати алюмінієву фольгу, мало впливає на її функціональність. Обидві сторони фольги мають однакові властивості, що робить різницю в основному несуттєвою для повсякденного використання. Але є кілька порад:

  1. При запіканні або готуванні в духовці: якщо хочете, щоб тепло більше відбивалося назад на їжу, рекомендується загортати продукти матовою стороною назовні, а блискучою всередину. Блискуча сторона краще відбиває тепло, тоді як матова більше його поглинає. Однак різниця у відбиванні тепла досить незначна.

  2. При заморожуванні продуктів: немає різниці, яку сторону використовувати. Фольга однаково захистить продукти від впливу повітря, вологи та сторонніх запахів.

Коли важлива сторона фольги?

Зараз на ринку можна знайти фольгу зі спеціальним покриттям з одного боку, наприклад, з антипригарним покриттям. Споживачам рекомендується чітко дотримуватися рекомендацій виробника, оскільки сторона з покриттям, зазвичай матова на вигляд, повинна безпосередньо контактувати з їжею, щоб запобігти прилипанню.

Може зацікавити: як почистити скло духовки за допомогою лимону без використання небезпечних хімічних речовин.