На будь-який випадок життя: готуємо знамениті яєчні кекси

21 серпня 2024, 08:07
Читать новость на русском

Джерело:

ВВС Food

Ці кекси чудово пасують на сніданок, але ніщо не заважає приготувати їх і впродовж дня. Це один із способів урізноманітнити подачу звичної страви.

Ці кекси зберігаються у холодильнику до 3 днів, тому їх можна розглядати як опцію приготування сніданку наперед. Начинку можна персоналізувати під себе, що робить їх улюбленцями багатьох господинь. 

Читайте також Смак свята має бути особливим: пиріг до Дня Незалежності

Рецепт яєчних кексів 

Час: до 30 хвилин 

Порцій: 4

Інгредієнти
– 6 великих яєць;
– 1 столова ложка вершків або жирного молока;
– 1 чайна ложка оливкової олії;
– сіль та перець до смаку;
начинка: 
– 4 шматочки бекону;
– 60 грамів кімчі (нарізаємо);
– 1/2 столової ложки дрібно нарізаної цибулі. 

Приготування

  1. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Змащуємо отвори форми для кексів оливковою олією. 
  2. Яйця збиваємо з вершками, солимо та перчимо. 
  3. Шматочки бекону обсмажуємо, обсушуємо та дрібно нарізаємо. 
  4. Додаємо інгредієнти для начинки у яєчну суміш, розподіляємо її по отворах.
  5. Запікаємо 15 хвилин. Мафіни повинні стати злегка золотистими та пухкими. 

Смачного!

Смачніше не зробите: як приготувати рис на сковорідці.