Лиш 2 секрети зроблять десерт не примхливим, а легким: шоколадний фондан, який у вас точно вийде
Джерело:
Bene GustoШоколадний фондан є особливим десертом, що зачаровує смакові рецептори своїм насиченим смаком. Назва, що походить з французької, перекладається як "шоколад, що тане", що влучно описує ці вишукані ласощі. Десерт характеризується легкою бісквітною оболонкою, яка огортає соковиту, розплавлену середину.
Втім, це дещо примхливий десерт, який виходить далеко не у всіх. Під час випікання дуже важливо підтримувати правильну температуру, щоб не допустити перепікання, бо випічка з загуслою начинкою – це не фондан. Bene Gusto поділився таким рецептом шоколадного фондана, який у вас точно вийде.
Читайте також Ці інгредієнти є на кожній кухні: рецепт класичного американського десерту – бананового хліба
Як приготувати шоколадний фондан
- Час: 20 хвилин (10 з них на випікання)
- Порції: 4
Інгредієнти:
– чорний шоколад – 1,5 плитки;
– вершкове масло – 120 грамів;
– яйця – 4 штуки;
– пшеничне борошно – 2 столових ложки;
– цукор – 3 столових ложки (без гірки);
– какао – 1 столова ложка.
Приготування:
- Почніть з топлення шоколаду та вершкового масла на водяній бані. Слідкуйте за тим, щоб у суміш не потрапила вода. В іншому випадку шоколад згорнеться та зіпсується.
- Поки суміш вистигає до температури 30 градусів, збийте яйця з цукром до повного його розчинення і влийте в охололий шоколад. Тоді всипте борошно і добре перемішайте.
- Форми для випікання змастіть вершковим маслом, притрусіть какао-порошком (не присипайте їх борошном, бо тоді десерт вийде з білим нальотом) і заповніть їх на 2/3 тістом. Поставте до розігрітої на 170 градусів духовки на 7 – 10 хвилин.
Подавати шоколадний фондан найкраще з морозивом і, наприклад, гілкою м'яти, посипаною цукровою пудрою.
І важливо пам'ятати, що фондан має бути готовим ззовні, і досить мокрим всередині – шоколад повинен витікати. У цьому й родзинка!
Сподобався рецепт десерту? Тоді спробуйте приготувати і торт "Пташине молоко" – вишукане суфле зі збитих яєць, елегантно вкрите шоколадною глазур'ю.