Сьогодні цей десерт має безліч варіацій, до складу яких входять такі інгредієнти, як горіхи, шоколадна крихта, спеції і навіть кокос. Одним із рецептів бананового хліба поділився Дмитро Дубас на YouTube-канал "КУС КУС".

Читайте також Пікнік як в американських фільмах: секрет найсмачнішого смаженого зефіру на багатті за 2 хвилини

Рецепт бананового хліба

  • Час: 1 година (45 хвилин на випікання)
  • Порція: 1

Інгредієнти:
– банани стиглі – 3 штуки;
– яйця – 2 штуки;
– вершкове масло – 300 грамів;
– цукор – 300 грамів;
– розпушувач – 2 чайні ложки;
– борошно пшеничне – 400 грамів;
– карамельний соус – до смаку;
– сіль – дрібка.

Як приготувати банановий хліб: дивіться відео

Приготування:

  1. Очистіть банани від шкірки та розімніть м'якоть товкачкою у глибокій мисці до отримання однорідної консистенції.
  2. Розтопіть вершкове масло у зручний для вас спосіб, наприклад, у мікрохвильовій печі або на паровій бані. Тим часом в окремій мисці збийте яйця виделкою.
  3. Змішайте вершкове масло з бананами, а потім додайте до суміші збиті яйця, просіяне борошно, розпушувач, сіль і цукор. Тісто слід ретельно перемішати ложкою до однорідної консистенції.
  4. Боки та дно прямокутної форми для випікання змастіть вершковим маслом. Потім тісто вилийте у форму і розрівняйте.
  5. Випікайте хліб в попередньо розігрітій до 180 градусів Цельсія духовці протягом 45 хвилин.

Подавати банановий хліб варто разом із карамельним соусом, тоді смак буде ще яскравішим. Готово!

Сподобався рецепт? Приготуйте із шефом Ектора Хіменеса-Браво шоколадно-м'ятний брауні, який підкорить серця навіть тих, хто не надто полюбляє солодке.