На перший погляд, обсмажування зефіру може здатися простим завданням. Однак, для досягнення ідеального смаку та текстури треба знати декілька секретів. Як правильно смажити зефір на багатті, розповідає Смачно 24.

Читайте також Ідеально до чаювання: покроковий рецепт популярних шоколадно-м'ятних брауні від Ектора

Смажений зефір на багатті

Час: 2 хвилини
Порції: за бажанням

Інгредієнти:
– маршмеллоу

Приготування:

  1. Для обсмажування використовуйте шампури або тонкі металеві прути. Розігрійте кінчик шампура чи прута над полум'ям. Цей простий крок гарантує, що зефір легко "насадиться".
  2. Смажте зефір над полум'ям, а не безпосередньо в ньому, щоб запобігти згоранню десерту. Періодично перевертайте його зі сторони в сторону.
  3. Як тільки зефір збільшиться в об'ємі та набуде золотисто-коричневого відтінку, негайно зніміть його з вогню.
  4. Їсти зефір слід без зволікань, оскільки в іншому випадку він просто зісковзати вниз по шампуру чи пруту.

Як обрати зефір для смаження на вогні?

Стандартний, знайомий нам з дитячих років зефір тут не підійде. Він занадто швидко розтане або згорить на вогні. Відповідний зефір для смаження називається – маршмеллоу, який є аналогом нашої пастили.

Як правильно смажити маршмеллоу на вогні
Як правильно смажити маршмеллоу на вогні / Фото Unsplash

Він більш тягучий і гумовий, адже технологія приготування у нього інша. Такий зефір можна їсти і без обсмажування, однак на багатті він набуває приємний карамельний присмак і скоринку з м'яким вмістом всередині.

Смажений маршмеллоу стане чудовим десертом на будь-якому пікніку.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичну шарлотку з абрикосами.