Укр Рус
16 квітня, 06:02
1

Скільки варити яйця на Великдень: порада від популярного шефа

Основні тези
  • Викладіть яйця в один шар у каструлю, залийте холодною водою на 2 – 3 сантиметри вище яєць, доведіть до кипіння та варіть 12 хвилин на повільному кипінні.
  • Після варіння злийте гарячу воду та залийте холодною, щоб зупинити процес приготування та полегшити очищення. 
Варимо ідеальні яйця на Великдень Варимо ідеальні яйця на Великдень

Для того, щоб крашанки були красивими та добре смакували, потрібно правильно зварити яйця. І є чіткий алгоритм, якого дотримуються світові зірки кулінарії.

Зварити яйця може кожен, але досягнути ідеального результату допоможе дотримання чіткої послідовності приготування. Тут варто взяти до уваги думку зірок кулінарії, таких як виконавчий шеф-кухар Hilton Harrisburg Джон Рейс, інформує 24 Канал.

Цікаво Прості інгредієнти, кілька хвилин – і шедевр на столі: простий салат на Великдень 2025

Як зварити ідеальні яйця

Викладіть яйця в один шар на дно каструлі й залийте холодною водою. Рідина повинна покривати яйця на 2 – 3 сантиметри.

Поставте каструлю на плиту й повільно доведіть воду до кипіння. Щойно з’являться бульбашки, зменште вогонь до мінімуму, аби яйця варилися на повільному кипінні. Ідеальний час варіння – рівно 12 хвилин.

Важливий акцент свята / Фото Freepik 

Після завершення варіння одразу злийте гарячу воду й залийте яйця холодною, щоб припинити процес приготування. Обовʼязково додайте сіль в холодну воду — це полегшить очищення шкаралупи.

Готові круто зварені яйця чудово зберігаються в холодильнику до 7 днів.

Як варити яйця, щоб вони легко чистилися: прості секрети