Щоб вийшла мʼякою, але не розварилася: скільки часу треба готувати кукурудзу
- Варена кукурудза є популярним літнім смаколиком.
- Правильний розрахунок часу приготування є ключовим для досягнення ідеальної текстури кукурудзи.
Варена кукурудза – один з найкращих подарунків літнього сезону. Головний секрет страви – правильно розрахувати час приготування.
Є кілька правил приготування вареної кукурудзи, дотримання яких точно подарує неперевершений результат. Найперше – додати у воду цукор, по 2 столові ложки на 4 качани. А що стосується часу приготування, то варто дотримуватися відліку у 10 – 15 хвилин від моменту закипання води, розповідає 24 Канал з посиланням на портал przyslij przepis.
Цікаво Подруги вам заздритимуть: рецепт пікантних кабачків з часником – невибаглива геніальність
Рецепт вареної кукурудзи
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 3 столові ложки цукру;
– 3 качани кукурудзи;
cирний соус:
– 1 щіпка меленого мускатного горіха;
– 2 столові ложки вершкового масла;
– 2 столові ложки пшеничного борошна;
– 460 мілілітрів молока 3,2%;
– 5 грамів петрушки;
– 1 щіпка чорного перцю;
– 200 грамів жовтого сиру, що добре плавиться;
– 1 щіпка солі.
Приготування:
- У велику каструлю наливаємо воду, додаємо цукор і опускаємо попередньо очищені качани кукурудзи. Доводимо до кипіння та варимо не довше 8 хвилин.
- Тим часом у сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно й обсмажуємо його 3 – 4 хвилини до золотистого кольору.
- Поступово вливаємо молоко, постійно помішуючи, та варимо на слабкому вогні, доки соус не загусне.
- Приправляємо сіллю, чорним перцем і дрібкою мускатного горіха. Додаємо тертий сир і перемішуємо до однорідної кремової консистенції.
- В кінці кидаємо трохи подрібненої петрушки для свіжості.
- Викладаємо качани кукурудзи на порційні тарілки та щедро поливаємо сирним соусом перед подачею.
Смачного!
Смачне культурне надбання: як приготувати верещаку.