Верещака – одна з найкращих мʼясних українських страв. Ніжні реберця, які залишаються соковитими навіть після приготування, нікого не залишать байдужим. 24 Канал пропонує переконатися в цьому з рецептом порталу Cookpad.

Читайте також Швидко, ситно і оригінально: рецепт хумусу з буряка – намазка на всі випадки життя

Рецепт верещаки

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 500 грамів свинячих ребер;
– 1 склянка хлібного квасу;
– до смаку: сіль, перець, спеції.

Приготування:

  1. Свинячі реберця приправляємо сіллю та меленим перцем, обсмажуємо на сковороді до рум’яної скоринки.
  2. У квас додаємо трохи солі, сушений часник, ароматні прованські трави та чорний перець. Усе добре перемішуємо.
  3. Обсмажені ребра перекладаємо у рукав для запікання, заливаємо підготовленим квасом і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікаємо 30 хвилин.
  4. Потім обережно надрізаємо рукав, перевертаємо реберця та допікаємо ще 15 – 20 хвилин, поки м’ясо не стане м’яким і вкриється апетитною скоринкою.

Смачного!

Завжди ситно і смачно: рецепт класичного англійського сніданку.