Верещака – одна з найкращих мʼясних українських страв. Ніжні реберця, які залишаються соковитими навіть після приготування, нікого не залишать байдужим. 24 Канал пропонує переконатися в цьому з рецептом порталу Cookpad.
Читайте також Швидко, ситно і оригінально: рецепт хумусу з буряка – намазка на всі випадки життя
Рецепт верещаки
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 500 грамів свинячих ребер;
– 1 склянка хлібного квасу;
– до смаку: сіль, перець, спеції.
Приготування:
- Свинячі реберця приправляємо сіллю та меленим перцем, обсмажуємо на сковороді до рум’яної скоринки.
- У квас додаємо трохи солі, сушений часник, ароматні прованські трави та чорний перець. Усе добре перемішуємо.
- Обсмажені ребра перекладаємо у рукав для запікання, заливаємо підготовленим квасом і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікаємо 30 хвилин.
- Потім обережно надрізаємо рукав, перевертаємо реберця та допікаємо ще 15 – 20 хвилин, поки м’ясо не стане м’яким і вкриється апетитною скоринкою.
Смачного!
Завжди ситно і смачно: рецепт класичного англійського сніданку.


