Укр Рус
26 лютого, 10:15
1

Достатньо буквально кількох крапель: як знамениті шефи додають котлетам соковитості

Основні тези
  • Шефи додають трохи фруктового соку у фарш для соковитості котлет.
  • Рекомендується накривати котлети фольгою після смаження для збереження соку.
"Котлетний" секрет шефів "Котлетний" секрет шефів

Вправні шефи готують котлети таким чином, що сік з них буквально скрапує. Виявляється, що досягнути цього ефекту на своїй кухні легко може кожен.

Котлетки повинні бути ніжними та соковитими, однак далеко не завжди вдається досягнути цього результату. Втім, з цим секретом з найкращих кухонь світу вас ця проблема більше не турбуватиме, розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media

Буде цікаво Не повірите, поки не спробуєте: як зварити буряк за 10 хвилин – оригінальний спосіб

Як надати котлетам соковитості 

Увесь секрет полягає в невеликій кількості фруктового соку, який потрібно додати у фарш. Яблучний, лимонний, апельсиновий – ви можете обрати смак на власний розсуд. 

Улюблені котлетки будуть дуже соковитими / Фото Freepik 

Кислота соку розщепить волокна, а цукор при смаженні карамелізується, сприяючи утворенню апетитної скоринки. На 500 грамів фаршу достатньо 1 столової ложки соку. Вимішуємо і залишаємо на 15 хвилин. 

Шефи також радять після смаження не тільки викладати котлети на паперові рушники, а й накривати фольгою. Таким чином вдасться не тільки позбутися зайвого жиру, а й зберегти сік. 

Французи його обожнюють: універсальний соус для будь-якого салату.