Укр Рус
10 серпня, 08:25
2

Найкращий солодкий перець в маринаді: готуємо закрутку за рецептом Лілії Цвіт

Основні тези
  • Маринований перець може бути використаний як закуска для різних страв і свят.
  • Він легкий у приготуванні та потребує лише тих інгредієнтів, які вже є на вашій кухні. 

Маринований перець стане яскравим доповненням не лише для картоплі, а й для безлічі інших страв. Його можна використати як закуску на святковому столі – і в тарілці не залишиться нічого.

Маринований перець входить до переліку закруток, які ніколи не набридають. Втім, і довго чаклувати над консервацією не потрібно, тому 24 Канал пропонує скористатися легким та вдалим рецептом улюбленої Лілії Цвіт

Читайте також Раз, два – і готово: Єфросиніна показала, як зварити кукурудзу лише за 5 хвилин

Як заготувати солодкий перець в маринаді? 

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 6 банок по 0,5 літра 

Інгредієнти
– 3 кілограми перцю;
маринад:
– 1 літр води;
– 200 мілілітрів олії;
– 55 грамів солі;
– 150 мілілітрів оцту;
– 200 грамів меду або цукру;
– 1 столова ложка духмяного перцю;
– 5 гвоздик;
– 3 лаврових листки. 

Приготування

  1. Перець нарізаємо порційними шматочками.
  2. Воду кипʼятимо, додаємо всі інгредієнти для маринаду, добре перемішуємо.
  3. Варимо перець у маринаді до мʼякості.
  4. Розкладаємо перці по банках і заливаємо маринадом.
  5. Прикриваємо банки кришками та стерилізуємо 20 хвилин.
  6. Потім закручуємо банки, перевертаємо та закутуємо до вистигання.
  7. Зберігаємо в темному та прохолодному місці. 

Смачного!

І не забудьте заготувати на зиму улюблений лечо. Це поєднання помідорів та перцю буде завжди доречним на вашому столі.