Навіщо додавати в суп соєвий соус, соду та оцет: відповідь вас здивує, але змусить робити так
Джерело:
Ukr.MediaУ сфері приготування класичних супів список інгредієнтів залишається здебільшого знайомим. Рідкісні та екзотичні компоненти рідко включаються в ці традиційні рецепти, підкреслюючи простоту і доступність цих улюблених страв.
Однак, часом можна почути про застосування зовсім незвичайних продуктів. Навіщо вводити дивні компоненти, розповідає Ukr.Media.
Цікаво Не така невинна, як всі думають: чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння
Навіщо додавати в суп соєвий соус, соду та оцет?
- Роль оцту
Цей добре відомий інгредієнт здіймає хвилі у світі борщу, де його використовують не лише для підсилення яскравого кольору страви, але й для надання чудової пікантності. Однак, кулінарні експерти припускають, що оцет може піднести різноманітні супи за межі цієї традиційної української страви.
Замість того, щоб використовувати стандартний оцет, рекомендують експериментувати з яблучним, щоб надати супам унікального смакового профілю. Цей універсальний інгредієнт виявився цінним доповненням на кухнях по всьому світу.
- Навіщо додавати соду
Експерти рекомендують додавати дрібку харчової соди у ваші страви. Ця проста добавка допомагає зелені зберегти свій яскравий колір, водночас підсилюючи загальний смак і аромат за допомогою суміші спецій.
- Соєвий соус
Багато хто вже встиг поекспериментувати з цією добавкою у різноманітних стравах. Кулінари підкреслюють, що додавання соєвого соусу в суп може покращити його смак, в результаті чого перша страва стане більш яскравою та насиченою.
Ось ще список нестандартних інгредієнтів, які можна додавати у супи:
Фрукти:
- Яблука в гарбузовий суп.
- Груші в сирний суп.
- Кокос в томатний або карі-суп.
Незвичні овочі:
- Фенхель.
- Пастернак.
- Топінамбур.
Сири:
- Блакитний сир у грибний суп.
- Бринза в овочевий суп.
- Плавлений сир у будь-які супи для сирного кремового смаку.
Це не кінець: як за 5 хвилин кислуватий смак борщу перетворити на більш гармонійний та приємний