Навіщо додавати в суп соєвий соус, соду та оцет: відповідь вас здивує, але змусить робити так

1 жовтня 2024, 12:37
Читать новость на русском

Джерело:

Ukr.Media

У сфері приготування класичних супів список інгредієнтів залишається здебільшого знайомим. Рідкісні та екзотичні компоненти рідко включаються в ці традиційні рецепти, підкреслюючи простоту і доступність цих улюблених страв.

Однак, часом можна почути про застосування зовсім незвичайних продуктів. Навіщо вводити дивні компоненти, розповідає Ukr.Media.

Цікаво Не така невинна, як всі думають: чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

Навіщо додавати в суп соєвий соус, соду та оцет?

  • Роль оцту

Цей добре відомий інгредієнт здіймає хвилі у світі борщу, де його використовують не лише для підсилення яскравого кольору страви, але й для надання чудової пікантності. Однак, кулінарні експерти припускають, що оцет може піднести різноманітні супи за межі цієї традиційної української страви.

Замість того, щоб використовувати стандартний оцет, рекомендують експериментувати з яблучним, щоб надати супам унікального смакового профілю. Цей універсальний інгредієнт виявився цінним доповненням на кухнях по всьому світу.

  • Навіщо додавати соду

Експерти рекомендують додавати дрібку харчової соди у ваші страви. Ця проста добавка допомагає зелені зберегти свій яскравий колір, водночас підсилюючи загальний смак і аромат за допомогою суміші спецій. 

  • Соєвий соус

Багато хто вже встиг поекспериментувати з цією добавкою у різноманітних стравах. Кулінари підкреслюють, що додавання соєвого соусу в суп може покращити його смак, в результаті чого перша страва стане більш яскравою та насиченою.

Ось ще список нестандартних інгредієнтів, які можна додавати у супи:

Фрукти:

  • Яблука в гарбузовий суп.
  • Груші в сирний суп.
  • Кокос в томатний або карі-суп.

Незвичні овочі:

  • Фенхель.
  • Пастернак.
  • Топінамбур.

Сири:

  • Блакитний сир у грибний суп.
  • Бринза в овочевий суп.
  • Плавлений сир у будь-які супи для сирного кремового смаку.

Це не кінець: як за 5 хвилин кислуватий смак борщу перетворити на більш гармонійний та приємний